Mainos

VIDEO: Mies yritti ajaa yli – vartija pelastautui konepellille

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 19-vuotiaan miehen törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, kun tämä yritti ajaa vartijan yli. Konepellille hypännyt vartija roikkui auton matkassa noin 150 metriä. Tapaus tallentui huoltoaseman valvontakameraan.

Oheisella videolla on myös vartijan heti tapauksen jälkeen soittama hätäpuhelu.

Tapahtumasarja sattui 3. marraskuuta. Ryhmä vartijoita oli Tuomarinkylän ABC-asemalla syömässä, kun eräs nainen tuli kertomaan kahden romanimiehen varastaneen myymälästä jotain.

Vartija olivat lähteneet miesten perään näiden autolle. Yksi vartijoista meni auton eteen estääkseen miehiä ajamasta pois. Auto lähti kuitenkin liikkeelle ja vartija joutui hyppäämään konepellille, koska olisi muuten jäänyt sen alle.

Oikeudessa vartija kertoi, ettei halunnut jäädä auton alle vaan pikemmin sen päälle. Hän roikkui kyydissä pitäen kiinni konepellistä.

Auton vauhti oli noin 40 km/h, vartija ja silminnäkijät arvioivat. Muut vartijat pitivät tilannetta pahana.

Auto kääntyi ABC:n pihasta tielle.

Noin 150 metrin jälkeen kuljettaja jarrutti äkillisesti ja teki nopeat ohjausliikkeet vasemmalle ja oikealle. Vartija ei pysynyt mukana vaan kierähti pientareelle.

Vammat jäivät lopulta lieviksi, aristusta selkään ja haavat käsiin. Tapaus aiheutti kuitenkin unettomuutta ja ahdistusta.

Huonoja kokemuksia 

Kuljettaja kertoi oikeudessa päättäneensä lähteä liikkeelle, koska hänellä oli huonoja kokemuksia vartijoista. Tarkoituksena ei ollut ajaa vartijan yli.

Kuljettajan arvion mukaan vartija olisi ehtinyt alta pois. Kuski arveli ajaneensa 20-40 km/h.

Kuski puolustautui myös sillä, ettei vartijoilla olisi oikeutta ottaa häntä kiinni. Huoltoasema kuului kuitenkin vartijoiden valvonta-alueeseen. Kuljettajan olisi pitänyt noudattaa vartijan käskyjä.

Käräjäoikeus piti tekoa kokonaisuutena arvioiden törkeänä ja vartija selvisi vain sattumalta vakavammilta vammoilta.

19-vuotias tuomittiin törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä yhdestä aiemmasta varkaudesta.

Mies oli aiemmin tuomittu muun muassa kahdesta ryöstöstä ehdolliseen vankeusrangaistukseen, joten niistä ja toisesta kertyi tuomiolle lisää mittaa. Käräjäoikeus langetti miehelle 1 v 7 kk vankeutta ehdottomana. Oikeus määräsi miehen suoraan vankilaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.