Video: Markku Alén, 64, täydessä iskussa – tätä legendaarista kurvia ei kovempaa olisi voinut vetää

Ikä on vain luku. Ja sen huomaa Markku Alénin kanssa toimiessa.

Alla olevalla videolla Alén tykittää uudella Mini John Cooper Worksillä kaasua nostamatta Ahveniston moottoriradan legendaarisen Tornin mutkan läpi. Alén ajoi kurvin niin kovaa, että alla olleilla katurenkailla sitä ei olisi juurikaan kovempaa pystynyt vetämään. Teknavin Facebook-sivuilla voi käydä arvioimassa, mikä oli Alenin vauhti.

Mineillä on ajettu kilpaa 60-luvulta lähtien. Pieniä ja käteviä Mini Coopereita on nähty niin rallipoluilla kuin moottoriradoillakin. Vanhoilla Mineillä ajetaan edelleen Historic-sarjaa aktiivisesti myös Suomessa, joten Minillä on vahvat sukujuuret moottoriurheilun pariin.

Mini siirtyi BMW:n omistukseen vuonna 2000. BMW teki Ministä menestyksessään retroauton, josta on nyt meneillään kolmas sukupolvi.

Moottoriurheiluperinteitä pidetään edelleen yllä malliston urheilullisimmilla versioilla. Teknavilla ajossa oleva Mini John Cooper Works on nimetty brittiläisen kilpailijalegenda John Cooperin mukaan, joka on virittänyt ja ajanut kilpaa alkuperäisillä Mineillä.

Ajossa oleva huippumalli tarjoaa 231 hevosvoimaa ja kiihtyy satasen vauhtiin 6,1 sekunnissa. Jämäkkä alusta pääsee oikeuksiinsa radalla, mutta valitettavasti katurengastus ei kestä juurikaan vauhdikkaampaa ajoa.

Teknavin tv-ohjelman 10. tuotantokausi alkaa MTV3-kanavalla 23. päivä syyskuuta – ja siellä mukana muun muassa Mini John Cooper Works.

Lue myös:

    Uusimmat