Mainos

Video: Kuorma-auton kuolleet kulmat – näin monta ihmistä voi jäädä täysin pimentoon

Kuorma-auton kuljettajalla on peileistä huolimatta monta aluetta, jonne hän ei näe. 

Moni ihminen ei tule kenties ajatelleeksi, että vaikka kuorma-auton kuljettaja istuu korkealla, hän ei silti näe kaikkialle.

Juuri nämä katvealueet, kuolleet kulmat, ovat merkittävä osatekijä monissa onnettomuuksissa.

Kuorma-autojen katvealueita ovat:

1. Etupuskurin edessä. Mikäli kuorma-auto on pysähtynyt suojatien eteen ja jalankulkija ylittää suojatien aivan etupuskurin edestä, ei kuorma-autonkuljettaja näe häntä istuessaan korkealla ohjaamossa.

2. Kuorma-auton takana. Kuljettajalla on hyvä näkyvyys auton kylkilinjan suuntaisesti taaksepäin. Kylkilinjojen väliin, suoraan kuorma-auton taakse ei näy, ellei ole peruutuskameraa.

 

3. Auton sivut. Kuorma-auton sivuilla kuljettaja näkee vain sen, mitä peileissä näkyy. Siinä missä henkilöautoilija voi kääntää päätään ja varmistaa, ettei katveeseen jää ketään, kuorma-autokuski näkee vain ohjaamon takaseinän.

– Älä jää katveeseen, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen muistuttaa niin henkilöautoilijoita kuin pyöräilijöitä.

– Jos kuorma-auton rinnalla olevan henkilöauton kuljettaja tai pyöräilijä näkee kuorma-auton sivupeilistä kuljettajan, on myös kuljettajalla mahdollisuus havaita hänet.

4. A-pilarit kuorma-auton tuulilasin molemmin puolin. Kuorma-auton tuulilasin ja sivuikkunoiden välissä olevat pilarit ja sivupeilit jättävät ison katvealueen kuljettajan näkymään.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.