Video: Korkeasaaren manulipennut ovat jo sähäköitä kissoja – söpöntuimat pörröturkit kävivät lääkärissä

Korkeasaaressa toukokuussa syntyneet harmaat manulin pennut ovat varttuneet jo 2-3 kiloisiksi sähäköiksi kissoiksi, kerrotaan eläintarhasta.

Nyt ne ovat päässeet ensimmäiseen eläinlääkärin tarkastukseen, jossa pennuille laitettiin tunnistussirut, tarkastettiin sukupuolet ja annettiin ensimmäinen rokotus. Pentuja ei ole käsitelty aiemmin, joten ne olivat eläinlääkärissä tuimailmeisinä ja kynnet esille työnnettyinä.

Neljän kuukauden ikä on manulien elämässä merkittävä, sillä eläintarhoissa yleinen toksoplasma-loinen on kohtalokas etenkin alle nelikuisille manuleille. Kriittisen nuoruusiän ohitettuaan manulipentue todennäköisesti selviytyy aikuiseksi saakka, mikä on ollut eläintarhoissa melko harvinaista.

Nuoret manulit asuvat Korkeasaaressa noin vuoden ikäisiksi, minkä jälkeen ne siirretään lajikoordinaattorin valitsemiin eläintarhoihin lisääntymään. Laji kuuluu suojeluohjelmaan, jolla pyritään kasvattamaan elinvoimaista tarhakantaa. 

Manuli on paksuturkkinen arokissa, jonka elinaluetta ovat Länsi- ja Keski-Aasian karut aroalueet. Laji on rauhoitettu metsästykseltä Mongolian ulkopuolella.

Lue myös:

    Uusimmat