VIDEO: Kimonosta tuli trendivaate – näin teet sen helposti itse!

Värikäs, liehuva kimono toimii bleiserin tai neuletakin sijaan loistavasti loppukesän lämmikkeenä.

Onko se viitta, viltti vai villatakki? Kimono on vähän näitä kaikkia! Erilaisia kimonoita on näkynyt niin festariasuissa, rantalookeissa kuin punaisella matolla. Boheemeihin kimonoihin ovat ihastuneet esimerkiksi Kate Moss, Nicole Richie ja Olsenin kaksoset.

Kauppojen rekeillä roikkuvat rennot trendikimonot muistuttavat – hieman valitettavasti – enemmänkin aamutakkia tai hartiahuivia kuin alkuperäistä japanilaista esikuvaansa. Malleja on kaikissa pituuksissa, ja kimono onkin erinomainen vaate kerrospukeutumisessa.

Kimonossa kangas on pääosassa, joten sen valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Valitse polyesterisen rantakaftaanin tai alusasua muistuttavan hepenen sijaan paksumpi materiaali ja kaunis kuvio, joka tekee kimonosta käyttökelpoisen pitkälle syksyyn.

Laulaja FKA Twigs seurasi Jean Paul Gaultierin näytöstä kimonoon kietoutuneena. Kimonot olivat trendikkäitä myös viime vuosituhannen alussa, jolloin muodissa olivat itämaista haetut vaikutteet.

Laulaja Ashlee Simpson yhdisti liehuvat liepeet pillifarkkuihin.

Pitkähelmainen kimono sopii lyhyiden sortsien ja hameiden pariksi.

Jameela Jamilin hapsuhelmainen kimono huokuu eksottista tunnelmaa.

Tee itse kimono!

Trendivaate on helppo tehdä myös itse. Esimerkiksi Youtubesta löytyy monia vinkkivideoita, joissa näytetään, miten isosta huivista tai kangaspalasta saa tehtyä itselleen kimonon.

Helpoimmillaan viittamaisen kimonon voi taitella yhdestä tarpeeksi isosta, pitkästä huivista. Metrin korkuinen ja lähes kahden metrin levyinen kangaskaistale riittää jo paremmin kuin hyvin! Taita huivi kahtia. Ompele noin 60 sentin matkalta reunoja yhteen, molemmin puolin, muodostaaksesi hihat. Jätä keskiosa auki.

Katso alta myös helpot ohjeet hieman vaativamman kimonoprojektin toteutukseen!

Lue myös:

    Uusimmat