VIDEO: Kädetön taikuri todistaa, ettei mikään ole mahdotonta

Kanadalainen Mahdi Gilbert on toteuttamassa lapsuuden haavettaan taikurin urasta. Nuorukaisen tie taikuriksi on ollut poikkeuksellisen haastava. Opettajaa, oppikirjoja tai edes tekniikoita ei ole ollut apuna, vaan Mahdi on opetellut kaiken itse: hän on nimittäin tiettävästi maailman ainoa taikuri, jolla ei ole käsiä.

"Mahdi, voit tehdä mitä vain, paitsi soittaa pianoa".

Näin totesi kannustava opettaja Mahdi Gilbertille tämän ollessa koululainen. Vain pianonsoitto oli opettajan mielestä mahdotonta siksi, että Mahdillä ei ole käsiä. Tänään 25-vuotias Mahdi miettii, miten saisi pianonsoiton ujutettua mukaan taikashow'hunsa. Pianoa hän ei vielä hallitse, mutta sorminäppäryyttä vaativia taikatemppuja sitäkin paremmin. Niitä hän esittelee tänään ja huomenna Helsingin Teatteri Unionin Modern Magic -esityksessä.

Mahdi kertoo halunneensa aina taikuriksi. Nähdessään David Blainen ja Derren Brownin esiintymisiä televisiosta Mahdi päätti, että hänkin haluaa kyetä samaan.

– Se, mitä he pystyivät tekemään, oli uskomatonta. Ajattelin mielessäni, että wau: maailmassa on ihmisiä, jotka kykenevät mihin vain. Sitä taikuri oli minulle – joku, joka pystyy mihin vain. Minä halusin olla sellainen ihminen.

Mahdistä onkin tullut elävä esimerkki ihmisestä, joka todistaa, että mikä vain voi olla mahdollista. Hän kertoo, ettei maailmassa ole hänen kaltaistaan taikuria, jolla ei olisi käsiä. Niinpä Mahdillä ei ollut myöskään varsinaista opettajaa, jonka jälkiä seurata, tai valmiita tekniikoita, joita opetella.

Mentalisti Derren Brown tosin inspiroi opiskelemaan mielen saloja. Teini-ikäinen Mahdi istui öisin huoneessaan, opetellen muistamaan asioita ulkoa ja käsittelemään korttipakkaa.

– Istuin huoneessani korttipakan kanssa ja yritin vain tajuta, miten temput toimisivat. Alussa en kyennyt edes pitelemään pakkaa. Jouduin keksimään uudelleen itsekseni jokaisen asian, Mahdi kertoo.

– En kertonut tai näyttänyt vanhemmilleni, mitä teen. En halunnut heidän ajattelevan, että yritän ja epäonnistun siinä. Halusin ensin onnistua.

Harjoittelua salaa yöllä

Lukiossa taidot ja itsevarmuus olivat karttuneet, ja Mahdi esitteli temppujaan koulukavereille ja opettajille. Nähdessään ihastuneet reaktiot hän eräänä päivänä meni lupaamaan, että järjestää koulun ruokalassa kokonaisen show'n.

– Menin kotiin sinä iltana ja katsoin, mitä kaikkea osasin ja laadin esityksen seuraavalle päivälle, Mahdi muistelee nauraen.

Esityksessä kaikki ei kuitenkaan mennyt miten piti.

Eräässä tempussa avustajaksi valitun katsojan piti ajatella jotain korteista, ja Mahdin tuli tietää, mikä kortti oli kyseessä. Kesken tempun nuori taikuri tajusi, ettei hän tiennytkään, mikä kortti oli kyseessä.

– Tiesin, että temppu ei tulisi toimimaan. Katsoin häntä. Ja vannon, että arvasin.

Pakassa on 52 korttia, mutta arvaus osui oikeaan. Mahdi nauraa olleensa onnekas.

– Hän alkoi huutaa, että mahdotonta. Silloin ensi kertaan näin, millainen vaikutus taikuudella voi olla ihmisiin.

Nyt Mahdi toimii aina vain ammattimaisemmin. Helsingin Modern Magic -show on hänen ensimmäinen ammattilaisesityksensä, joka on avoin yleisölle. Mukana on myös kanadalainen mentalisti Shane Cobalt.

Kaikkia korttejaan ja tulevaisuuden suunnitelmiaan taikuri ei luonnollisesti paljasta: salaperäisyys kuuluu työnkuvaan. Mahdi kuitenkin uskoo, että omistautuminen voi viedä kenet vain pitkälle.

– Uskon, että kuka vain voi tehdä, mitä haluaa. Pitää vain uskoa itseensä.

Katso näyte Mahdin taidoista!

Mahdi Gilbert ja Shane Cobalt esiintyvät Helsingin Teatteri Unionissa 7. ja 8. huhtikuuta 2015.

Lue myös:

    Uusimmat