Video: Jos Darth Vader asuisi Hollywoodissa (ja liikkuisi autolla), tässä olisi hänen menopelinsä

En epäile sitä hetkeäkään. Jos Darth Vader tosiaan asuisi Hollywoodissa ja liikkuisi autolla, Lexus RX olisi hänen menopelinsä. Uusi RX-maasturi on esillä Frankfurtin autonäyttelyssä.

Japanilaisia on usein kritisoitu varovaisiksi, mutta Lexus kokeilee uudella muotoilukielellään rohkeasti asiakkaiden rajoja. Uudesta ja vahvasta keulailmeestä huolimatta kolmannen sukupolven RX:n ulkomitat on pitkälti ennallaan. Mittasuhteet ovat tosin muuttuneet jonkin verran, sillä akseliväli on venähtänyt viidellä sentillä. Tämän tuntee niin takapenkillä kuin näkee myös tavaratilassa.

Ohjaamossa kojelauta on uusi. Ja vaikka auton maavara on noussut sentillä, istuimet sijaitsevat aavistuksen aiempaa matalammalla. Tämä tekee istuma-asennosta sporttisemman ja on kasvattanut samalla pääntiloja.

Moottorivaihtoehdoista mielenkiintoisin on tuttuun tapaan hybridi eli 450h. Se on myös ainoa Suomeen tuleva versio. Muualla auton saa myös kaksilitraisella bensaturbolla sekä 3,5-litraisella veekuutosella ilman sähköapuja.

Lue myös:

    Uusimmat