Video: Janne Ahosen pinna kestää Mustangin ratin takana – ”Lähetään sitten tuolla moottoriradalla siitä viivalta”

Muistatko tämän Teknavi-herkun? Tunnettu mäkikotka Janne Ahonen on harrastanut moottoriurheilua mäkihyppyuransa lisäksi. Kävimme pari vuotta sitten ajelulla Ahosen viritetyllä Mustangilla Teknavin Auto & Persoona -juttusarjassa.

Ahonen on ajanut kiihdytysautojen Top Fuel -sarjaa, jossa huippunopeudet nousevat luokkaan 500 km/h. Vaikka Ahonen ajaa kadullakin muskeliautolla, kertoo hän kiihdytysautoilun riittävän menohalujen tyydyttämiseen.

– Lähetään sitte tuolla moottoriradalla siitä viivalta sen verran vauhdikkaammin, ettei tarvi täällä pelleillä, Ahonen toteaa Teknavin kysyessä liikennevaloissa vierelle tulevista kiihdyttelijöistä.

Ahosen Mustang on käynyt Roush-viristyspajalla piristettävänä ja pellin alla majailee noin 460 hevosvoimaa. Vaikka joku hölmöilisi tai yrittäisi yllyttää liikenteessä, niin se ei saa Ahosen pinnaa kiristymään.

– Meitä mahtuu kaikenlaisia tonne liikenteeseen, hyviä ja erittäin hyviä kuskeja, Ahonen toteaa naurahtaen.

Tänään vietetään Teknavissa erityistä Mustang-päivää. Illan tv-ohjelmassa (ke 2.12. MTV3 klo 22.40) Markku Alén ja Spede Pasanen kurvailevat Ford Mustangilla. TV-ohjelman lisäksi Teknavin verkkosivuilla putoilee päivän ja illan mittaan reippaasti Mustang-materiaalia.

Lue myös:

    Uusimmat