Mainos

Video: Ei tännepäin p*kele! – Karhu juoksi Matti Myllysen kumoon ruotsalaisessa metsässä

0:49

Lappeenrantalaisen Matti Myllysen karhujahti Ruotsissa sai vauhdikkaan ja vaarallisenkin käänteen, kun karhu rynnisti päin metsästäjää.

Kokenut karhumies Myllynen oli seurueensa kanssa karhumetsällä Ruotsin Åselessa. Koirat olivat löytäneet Myllysen jahtiporukan luvalliselta alueelta aamulla karhun. Ajon kestäessä karhu meni toisen jahtiporukan alueelle. Myllysen mukaan Ruotsissa on luvallista käydä toisen alueella ajamassa takaisin.

Myllysen porukka näki karhun päivän aikana kerran. Hiekkatiehen painuneista jäljistä pääteltiin, että kyseessä on yksinäinen iso karhu. Yhdessä vaiheessa koira oli ajanut karhun kivelle, jossa se seisoi.

Jutussa olevalta videolta näkyy, kuinka naaraskarhu ryntää täyttä vauhtia Matti Myllystä kohti.

– Minä huusin sille, että ei tännepäin p*kele! 

– Yritin kuvata sitä videolle samalla, kun vähän käskytin, mutta eihän ruotsalainen karhu suomea ymmärrä, Myllynen naurahtaa.

Metsästäjä ehti hypätä pois rynnistävän karhun tieltä.

"Väärä suunta"

Karhu laskeutui Myllysen mukaan ennen ryntäystä kiveltä ja meni pienen risukon taakse. Myllynen otti kännykän taskustaan ja ajatteli kuvata pusikosta ilmestyvää karhua.

– Karhu tuli puskasta ja lähti vauhdilla minun koiraani kohti. Painoin videon käyntiin ja huusin kontiolle, että väärä suunta. Silloin se muuttikin äkkiä suuntaa minua kohti.

– Karhu oli arviolta kolmen metrin päässä, kun hyppäsin syrjään. Otin siinä vähän puustakin tukea. Karhu ei enää kääntynyt takaisin, kun koira ryntäsi sen perään, Myllynen kertaa MTV Uutisten haastattelussa.

Jo pitkään eri puolille maailmaa metsästysmatkoja järjestänyt Myllynen sanoo, että kyllä karhu oli päättänyt ottaa hänestä ainakin jollain tavalla mittaa.

Jahti seis 

Myöhemmin tässäkin jutussa nähtävältä videolta selvisi, että naaraskarhulla oli pentu mukanaan. Myllynen laittoi kuvaamansa videon jahtikavereilleen.

– Karhu kääntyi meidän luvalliselle jahtialueellemme ja meni hiekkatien yli. Mittasimme tassunjäljen ja se oli yli 13 senttiä. Sitten käskimme miehet passiin sen eteen. Silloin toisen jahtiseurueen kaverit sanoivat, että kappas, teillä on emo ja pentu haukussa.

Myllynen sanoo haukkuneensa pennusta puhuneet pataluhaksi. Karhu ja kaksi koiraahan siinä on. Videolta otettiin pysäytyskuva. Siinä näkyy, että koiran edessä on karhun pentu, jonka emo oli jättänyt piiloon.

Jahti kuitenkin päättyi siihen, koska pennun kanssa liikkeellä olevan naaraskarhun ampuminen on metsästysrikos.

Matti Myllysen kohtaamasta karhusta uutisoi ensimmäisenä Aamulehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.