Vibraattorista apua vaihdevuosiin ja syöpäsairaille? Amerikkalaislääkäri suosittelee

Synnytysopin ja naistentautien professori, lääkäri Mary Jane Minkin Yalen yliopistosta suosittelee vaihdevuosien tai syöpähoitojen takia emättimen kuivuudesta kärsiville naisille vibraattorihoitoa.

Emättimen limakalvot voivat kuivua esimerkiksi vaihdevuosien ja niihin kuuluvan estrogeenitason laskun takia. Myös syöpähoidot voivat kuivattaa emätintä. Oli kuivuuden syy näistä kumpi tahansa, lopputuloksena yhdynnöistä voi tulla kivuliaita.

Mary Jane Minkinillä on ongelmaan hieman epätavanomainen ja ei-hormonaalinen ratkaisu: vibraattori.

Minkin kertoo Huffington Postin verkkosivuilla, että vibraattori stimuloi estrogeenin puutteen seurauksena heikentynyttä lantion alueen verenkiertoa ja tekee emättimestä siten kosteamman ja seksistä nautittavampaa. Tiheällä käytöllä eron entiseen pitäisi huomata jo kuukaudessa.

Minkin pitää vibraattoria hyvänä vaihtoehtona hormonikorvaushoidoille, jotka voivat suurentaa riskiä sairastua syöpään.

– Yalen syöpätautien klinikalla tavoitteenamme on auttaa syövästä selvinneitä ylläpitämään seksuaalisuuttaan ja nauttimaan elämästä. Kartoitamme onkologian osastolle tulevien naisten tyytyväisyyttä seksielämäänsä ja suosittelemme käyttöön vibraattoreja. Mukaan lähteneet potilaat vaikuttavat tyytyväisiltä, Minkin sanoi Vice.comille viime joulukuussa.

Minkin ei suosittele käyttöön muovisia vaan silikonisia vibraattoreja, jotka eivät sisällä BPA:ta (bisfenoli A, polykarbonaatti-muovin valmistuksessa käytettävä kemikaali) tai ftalaatteja.

Nuoret ovat suhtautuneet vibraattoreihin hoitomuotona hyväksyvämmin kuin vanhemmat ikäluokat.

– Vibraattorit ovat mahtava, sivuvaikutukseton ratkaisu ongelmaan, josta miljoonat naiset kärsivät. Niitä ei pidä hävetä – ne paitsi ovat hauskoja, myös auttavat naisia pysymään onnellisina tämän joskus epämukavankin elämänvaiheen aikana, Minkin sanoi Huffington Postin verkkolehdelle viime elokuussa.

Lähteet: Huffingtonpost.com, Vice.com

Gynekologi Maija Kajan puhui hormonikorvaushoidon hyödyistä ja haitoista Studio55.fi-ohjelmassa lokakuussa 2012. Katso video alta.

Hormonikorvaushoito. 31:28

Lue myös:

    Uusimmat