Vesipalloa, triathlonia ja lentopalloa – nämä poliitikot ovat kunnostautuneet myös urheilijoina!

Suomalaisten poliitikkojen joukosta löytyy myös moniosaajia, sillä osa kansanedustajista, ministereistä ja presidenteistä on tuttuja myös urheilukenttien puolelta.

Arto Bryggare

Aitajuoksussa olympiapronssia saavuttanut Arto Bryggare vaihtoi juoksun kansanedustajan tehtäviin vuonna 1995. SDP:n kansanedustaja ennätti urheilu-urallaan voittaa sekä olympiapronssia että MM-hopeaa.

Mauno Koivisto

Presidenttinä vuosina 1982–1994 toiminut Mauno Koivisto on kunnostautunut myös lentopallon pelaajana. Hän on ollut mukana voittamassa lajinsa Suomen mestaruuksia lentopallon veteraanisarjoissa.

Paavo Lipponen

Sosiaalidemokraattien pitkäaikainen kansanedustaja ja entinen pääministeri Paavo Lipponen harrasti vesipalloa. Hänen joukkueensa Kuhat voitti lajissa SM-hopeaa vuosina 1979 ja 1980.

Kike Elomaa

Röntgenhoitajasta kehonrakentajaksi alkanut Ritva ”Kike” Elomaa ansaitsi lajissaan 1980-luvulla useita tunnustuksia. Palkintohyllylle pääsivät muun muassa Ms. Olympia -titteli ja Euroopan mestaruus.

Olli Rehn

Elinkeinoministeri ja entinen EU-komissaari Olli Rehn on tunnettu myös jalkapalloilijana. Keskustan edustaja oli aikaisemmin pelaajana Mikkelin Palloilijoiden edustusjoukkueessa.

Alexander Stubb

Entinen pääministeri ja kokoomuslainen valtiovarainministeri Alexander Stubb osallistuu ahkerasti triathlon- ja maratontapahtumiin. Uintia, juoksua ja pyöräilyä yhdistelevässä triathlonissa Stubb ei ole osunut palkintosijoille, mutta maratonjuoksussa hänen ennätyksensä on kovakuntoisten luokkaa.

Ilkka Kanerva

Entinen ministeri ja kansanedustaja Ilkka Kanerva on paitsi itse ollut yleisurheilija, myös toiminut Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksen jäsenenä. Kokoomuslainen on myös aiemmin ollut Suomen olympiakomitean varapuheenjohtaja.

Lasse Virén

Kunnanvaltuustossa ja eduskunnassa kokoomuksen riveissä politikoinut Lasse Virén tunnetaan paremmin suomalaisen juoksun menestysmiehenä. Nelinkertainen olympiavoittaja muistetaan etenkin Münchenin kesäolympialaisten suorituksestaan, jossa Virén kaatui kesken matkan, mutta kiri silti voittoon.

Sari Essayah

10 kilometrin kilpakävelyssä maailmanmestaruuskultaa voittanut Sari Essayah oli aktiivinen urheilija ennen siirtymistään politiikkaan vuonna 2003. Tämän lisäksi kristillisdemokraattien edustaja on voittanut SM-kultaa lajissa vuonna 1994.

Juha Mieto

Hiihtolatujen karpaasi Juha Mieto on paitsi hiihdon olympiavoittaja, myös kansanedustaja. Keskustaa edustanut poliitikko voitti myös muutamaan otteeseen sekä MM-hopeaa että MM-pronssia.

Lähde: Hs.fi, Wikipedia

Lue myös:

    Uusimmat