Vesa Keskisen kassi:

- kirjolohifile - salaatti - 2 tomaattia - säilykekurkkua - pala vesimelonia - tähtihedelmä - tlk ananasta - katkarapuja - 1 l vaniljajäätelöä

Jyrki Sukulan ja Vesa Keskisen menu:

Katkarapu-melonisalaatti

1 dl katkarapuja ruukkusalaatti 2 ananasrengasta 1 dl kuutioitua vesimelonia 1/4 sipulisuikaleita 1 dl hienonnettua tilliä 1/2 sitruuna 1/2 dl oliiviöljyä suolaa mustapippuria

Revi salaatti alle. Sekoita tilli, öljy, sitruuna ja katkaravut. Kokoa salaatti lautaselle, laita ravut päälle ja rouhi vielä päälle pippuria sekä suolaa.

Kirjolohi-chevice

100 g kirjolohta 30 g zuccini 20 g sipulia 1 rkl ruohosipulia sitruuna suolaa valkopippuria cayannepippuria tuoretta minttua oliiviöljyä

Kuutioi kirjolohi pieneksi kuutioiksi ja mausta sitruunanmehulla, suolalla,pippurilla sekä oliiviöljyllä. Kuutio loput ainekset, sekoita keskenään ja tarjoile lasista.

Katkarapumurekkeella kuorrutettua kirjolohta, peruna- carambolapaistosta, yrttikastiketta ja uunitomaatti

50 g katkarapuja 50 gkirjolohta munanvalkuainen 2 rkl kermaa suolaa valkopippuria

Sekoita katkaravut ja kirjolohi tehosekoittimessa, lisää valkuainen sekä mausteet. Lisää kerma.

120 g kirjolohta suolaa valkopippuria

Mausta kala suolalla ja valkopippurilla. Pursota mureke kalan päälle ja kypsennä uunissa 175 c:ssa n. 12 min.

peruna 1/2 kpl carambola 1/2 kpl sipuli timjamia suolaa valkopippuria currya oliiviöljyä

Kuutioi raaka-aineet. Paista oliiviöljyssä ja mausta.

kastike:1/2 dl kermaa 1/2 dl smetanaa 1/2 dl valkoviiniä 1 rkl hienonnettua tilliä 2 rkl hienonnettua persiljaa 1 rkl ruohosipulia suolaa valkopippuria sitruunaa

Kuumenna kermaa, smetanaa ja valkoviiniä. Soseuta kerma, smetana ja yrtit. Lisää mausteet ja sitruunaa. Kalttaa tomaatti ja mausta suolalla. Paista uunissa 200 c:ssa n.6 min.

Melonikeitto

1/8 vesimeloni sokeria sitruunaa sitruslikööriä

Soseuta aineet keskenään ja jäähdytä kylmäksi. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Melonipirtelö

2 dl jäätelöä 1 dl kuohukermaa 3 dl melonisosetta

Sekoita aineet keskenään tehosekoittimessa.

Lue myös:

    Uusimmat