Verkossa automatkallakin – totta kai

Tähän on tultu, lapset eivät pian suostu lähtemään mukaan automatkalle, ellei verkossa olla matkan aikanakin.

Volkswagen on esitellyt juuri uuden Tiguanin, eli monista varmasti sen trendikkäimmän perheauton, joka VW:n mallistosta löytyy. Tämä tiedetään myös VW-leirissä, joten auto on ladattu täyteen uusinta viihde- ja tietoelektroniikkaa.

Matkapuhelinyhteyksien keskiössä on App-Connect-järjestelmä, joka yhdistää lähes kaikki älypuhelimet autoon. Käytössä ovat niin Apple CarPlay, Android Auto kuin myös MirrorLink. Android Auto ei tosin vieläkään pelitä Suomessa, aikataulu riippuu Googlesta.

Verkottumisen vie vielä pidemmälle Car-Net-järjestelmä, joka pitää autossa matkustavat ajan tasalla matkan aikana. Tietoa on tarjolla niin ajankohtaisista liikennetiedoista kuin polttoaineen hinnoista ja pysäköintipaikoistakin – kunhan ympärillä oleva infra vain tukee tätä.

Toimiakseen Car-Net tarvitsee Composition Media tai Discover Media / Discover Pro -navigointijärjestelmän. Siinä Tiguanin kojelaudan keskeltä löytyy iso 8-tuumainen kosketusnäyttö, jonka saa toimimaan monipuolisena viihdekeskuksena.

Niille, jotka haluavat nauttia matkapuhelimelle ladatusta musiikista hieman laadukkaampien kaiuttimien kautta, Tiguanin saa halutessaan 400-wattisella Dynaudion Surround -järjestelmällä.

Nykyisellä kuvavirtaisella aikakaudella auton järjestelmiin voidaan kytkeä myös GoPro-kamera, joka näyttää reaaliaikaista kuvaa suoraan auton kosketusnäytölle. Tästä on iloa ainakin hevoskärryä vetäville, kun näköyhteys polleen toimii matkan aikana.

Ja totta kai nykyaikaan kuuluu myös se, että matkapuhelimet latautuvat matkan aikana langattomasti. Hyvästi rauhallinen ajopäivä...

Lue myös:

    Uusimmat