Mainos

Venyykö uuden huippu-iPhonen odotus? Huhu: ”Massatuotanto tuskin alkaa ennen syyskuuta”

Applen syksyllä odotettavista uusista iPhoneista yksi on ylitse muiden. Malliston huipulle kaavailtu, etupuolen kattavalla OLED-näytöllä varustettu iPhone-malli, voi kuitenkin saapua myyntiin kenties vasta muita myöhemmin.

Alihankkijalähteistään usein huhuja vaihtelevalla osumatarkkuudella raportoiva DigiTimes kertoo nyt, että iPhoneen tulossa olevan uuden sormenjälkitunnistimen myötä ”uuden OLED-iPhonen tuotanto alkaa epätodennäköisesti ennen syyskuuta”.

Sen sijaan uusien iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -mallien massatuotanto on alkamassa heinäkuussa. Kuten tavallista, pienemmissä määrin tuotanto voi käynnistyä jo hyvissä ajoin tätä ennen, kun tuotantoprosessia testataan. Aiemmin iPhonen tuotannon on raportoitu alkavan tänä vuonna tavallistakin aiemmin, mikä on ristiriidassa tuoreiden tietojen kanssa.

DigiTimesin mukaan Apple tulee hyödyntämään Synapticsin tai Qualcommin ratkaisujen sijaan tulevassa iPhonessa oman kehitystyönsä tulosta, sormenjälkitunnistinta, jossa yhdistyvät Applen ostaman Authentecin algoritmit sekä Privaris-yhtiön lasitunnistusteknologia. Valmistuksesta vastaisi TSMC 12 tuuman kiekkojen tuotantolinjallaan 65 nanometrin tuotantoprosessilla.

Uuden sormenjälkitunnistimen odotetaan sijoittuvan OLED-iPhonen näytön alareunan toimintoalueelle ja olevan näin integroitu osa näyttöä. Uuden kooltaan 5,8 tuuman etupuolen kattavan OLED-näytön ja uuden sormenjälkitunnistimen lisäksi tulevaan iPhoneen odotetaan myös uudenlaista infrapunasensorien avittamaa 3D-etukameraa, joka kykenee iiris- ja kasvojen tunnistukseen sekä muun muassa langatonta latausta.

Mikäli tiedot tuotannon liikkeellelähdöstä vasta syyskuussa pitävät paikkansa, voi uuden huippu-iPhonen toimitusten odottaa käytännössä alkavan aikaisintaan lokakuun lopulla tai vasta marraskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.