Venezuela valittiin YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseneksi kritiikistä huolimatta – maa rypenyt kriisien keskellä jo kuukausia

2:05
Venezuela avasi vilkkaimman rajanylityspaikkansa kesäkuun alussa.

Venezuela valittiin torstaina YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseneksi.

Maa otettiin jäseneksi siitä huolimatta, että asia herätti närää niin muissa Etelä-Amerikan maissa kuin ihmisoikeusjärjestöissäkin. Venezuelan naapurimaiden mukaan maan tulisi ensin tarkastella omaa ihmisoikeustilannettaan.

Neuvostossa on 47 jäsenmaata, jotka valitaan kolmivuotiskausiksi.

Venezuela rypenyt kriisin keskellä jo kuukausia

Venezuela on ollut kuukausia poliittisessa kriisissä. Sosialistipresidentti Nicolas Maduro ei ole suostunut väistymään vallasta, vaikka lukuisat maat ovat tunnustaneet oppositiojohtaja Juan Guaidon väliaikaishallinnon johtajaksi.

Venezuela kärsii vakavasta talouskriisistä, jossa monet kansalaiset ovat jääneet ilman lääkkeitä ja ruokaa. Monet ovat paenneet pakolaisiksi naapurimaihin.

Ihmisoikeusneuvostoon on aiemminkin valittu maita, joiden oma ihmisoikeustilanne ei ole parhaasta päästä, kuten Saudi-Arabia.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja