Venäläistähti paljastaa: Aleksandr Bolshunov virnuili Joni Mäki -välikohtaukselle vain hetkeä myöhemmin

Venäjän ankkuri ajoi suomalaissankarin päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa 0:24
Tästä on kyse: Venäjän Aleksandr Bolshunov ajoi suomalaissankari Joni Mäen päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa.

Venäläinen hiihtotähti Sergei Ustjugov paljastaa Aleksandr Bolshunovin hymyilleen kohistulle Joni Mäki -tilanteelleen vain hetkeä tapahtunutta myöhemmin.

Bolshunov raivostui reilu viikko takaperin Lahdessa miesten maailmancup-viestin loppusuoralla hänen edestään linjan sulkeneelle Suomen ankkurille Joni Mäelle. Venäläinen huiski loppusuoralla sauvallaan Mäen suuntaan ja taklasi tämän voimalla nurin ylitettyään maalilinjan suomalaisen perässä.

Suomi sijoittui viestissä toiseksi, kun taas Bolshunovin ankkuroima Venäjän ykkösjoukkue hylättiin hänen riehumisensa seurauksena. Ustjugov ankkuroi maaliin Venäjän kakkosjoukkueen, joka nousi Venäjän ykkösjoukkueen hylkäämisen jälkeen pykälän alkuperäisestä sijoituksestaan kolmanneksi.

Ustjugov oli vielä matkalla, kun Bolshunovin rikosilmoitukseenkin johtanut riehuminen alkoi.

– Näin jonkinlaista nujakointia, mutta en kiinnittänyt siihen huomiota. Sitten kaikki hajaantuivat. Näin "Sashan" rikkoutuneen siteen heti ja ajattelin, että jotain on pitänyt tapahtua, mutta en jälleen kiinnittänyt siihen huomiota. Tämä on urheilua ja nämä ovat tunteita, jotka ovat voimissaan maaliin tullessa, mutta niitä täytyy sen jälkeen jotenkin... (pidätellä), Ustjugov sanoi venäläisen Match TV:n mukaan.

Ustjugov kertoo kysyneensä Bolshunovilta, mikä on homman nimi. Bolshunovin naama oli ollut pian virneessä.

– Hän vastasi, jos pehmennämme ilmausta, että "kaikki ei ole hyvin", hymyili minulle ja jatkoi matkaansa, Ustjugov kertoi.

Haastattelussa palattiin Ustjugovin osalta myös Seefeldin vuoden 2019 MM-kisojen tapahtumiin. Ustjugov töni tuolloin Norjan Johannes Høsflot Kläboä sprinttivälierän jälkeen maalialueella. Venäläistä kismitti kaksikon kolari ennen loppuratkaisua, kun hän jäi huonoihin asemiin eikä päässyt jatkoon. Kläbo sen sijaan ylsi välierän kakkosena jatkoon ja saavutti finaalin voittajana lopulta MM-kultaa.

Ustjugov vähätteli kyseistä välikohtausta.

– Kun verrataan tuota Aleksandrin ja suomalaisen tapaukseen, se oli... kuin vitsi. Ei mitään vakavaa, Ustjugov heitti.

Lue myös:

    Uusimmat