Venäläisnelikkoa epäillään dopingista – joukossa ryvettynyt olympiavoittaja

Neljää venäläistä soutajaa olympiavoittaja Sergei Fedorovtsev mukaan lukien epäillään kiellettyjen aineiden käytöstä. Kansainvälinen testaustoimisto (ITA) on käynnistänyt asiasta tutkinnan, se kertoo verkkosivuillaan.

Tutkinta kohdistuu Venäjän pariaironelosen joukkueen muodostaneisiin Vjatsheslav MihailovskiinVladislav Rjabtseviin, Denis Kleshneviin ja Sergei Fedorovtseviin kesältä 2014. Heidän epäillään käyttäneen kiellettyjä aineita kesä-heinäkuussa 2014 soudun MM-kisojen alla.

Epäilyt pohjautuvat Maailman antidopingtoimiston Wadan ja professori Richard McLarenin tutkimuksiin systemaattisesta dopingin käytöstä Venäjällä ja Moskovan laboratoriosta saatuihin tietoihin.

Venäläisnelikko on asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon tutkinnan ajaksi. Kukin neljästä urheilijasta on kuitenkin jo päättänyt uransa.

Sergei Fedorovtsev, 41, on pariaironelosen olympiavoittaja vuodelta 2004. Hänellä on vyöllään jo aiempi neljän vuoden dopingtuomio, kun hänen vuonna 2016 antama dopingnäytteensä sisälsi kiellettyä sydänlääkettä trimetatsidiinia.

Fedorovtsev, Mihailovski ja Rjabtsev voittivat vuonna 2015 pariaironelosen EM-kultaa Pavel Sorinin kanssa. Fedorovtsevilla on lisäksi EM-kulta vuodelta 2011.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja