Venäläismedia: Kouvolassa 8 vuotta sitten kadonneen naisen mysteeri paljastumassa tapoksi – Suomen poliisi on yhteydessä itänaapurin virkaveljiinsä

Venäläismies pidätettiin Suomessa tapahtuneesta, kahdeksan vuotta vanhasta henkirikoksesta, uutisoi venäläinen televisioyhtiö Ren TV.

Miehen epäillään tappaneen vaimonsa, 41-vuotiaan Yulia Seredenkon, joka katosi syyskuussa 2013 Kouvolassa. Seredenko asui yhdessä epäillyn kanssa Suomessa.

Tapausta tutkittiin Suomessa aluksi katoamisena, mutta myöhemmin poliisi alkoi epäillä asiassa henkirikosta. Kaksi venäläismiestä myös vangittiin asian tiimoilta, mutta heidät vapautettiin näytön puutteen vuoksi.

Kaksi epäiltyä pidätettiin Venäjällä

Katoamista tutkittiin myös Venäjällä. Vuonna 2013 Seredenkon Pietarin alueella asuva äiti teki rikosilmoituksen sen jälkeen, kun ei saanut tyttäreensä yhteyttä. Venäläispoliisi alkoi tutkia tapausta henkirikoksena.

Tutkinnan edetessä selvisi, että Seredenko on todennäköisesti joutunut henkirikoksen uhriksi. Rikoksesta epäillään hänen aviomiestään, vuonna 1972 syntynyttä venäläistä. Lisäksi henkirikoksesta epäillään perhetuttua, niin ikään venäläismiestä, joka oli naisen katoamishetkellä käymässä pariskunnan luona Kouvolassa. Molemmat miehet pidätettiin tapaninpäivänä Pietarin lähellä Hatsinan piirissä sijaitsevasta kylästä.

Halusi avioeron

Venäläisviranomaisten mukaan ennen joutumistaan henkirikoksen uhriksi Seredenko kertoi aviomiehelleen haluavansa avioeron. Pariskunnan oli tarkoitus keskustella eroon liittyvistä seikoista ja omaisuuden jaosta, mutta heille tuli riitaa. Mies hyökkäsi Seredenkon kumppuun ja löi tätä käsipainolla päähän. Sen seurauksena nainen kaatui maahan ja kuoli.

Tutkinnan mukaan aviomies pelästyi ja päätti hankkiutua ruumiista eroon. Yöllä hän pakkasi vaimonsa ruumiin autoon ja ajoi Inkeroisiin, minkä jälkeen heitti ruumiin Kymijokeen.

Aviomies pyysi kylässä ollutta perhetuttavaa hakemaan hänen ja Seredenkon yhteisen lapsen koulusta seuraavana päivänä ja tunnusti sitten tekonsa. Tuttava ei kuitenkaan mennyt poliisin puheille, vaan piti tiedon henkirikoksesta omana tietonaan.

Suomen poliisi kertoo, että Seredenkon ruumista ei ole löytynyt Kymijoen naaraamisesta huolimatta.

Suomen poliisi yhteistyössä

Suomessa tapauksen tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho keskusrikospoliisista on ollut tapauksen päällä jo lukuisten vuosien ajan.

Hän kertoo MTV Uutisille olleensa tapauksen tiimoilta vuosien saatossa paljonkin venäläisviranomaisten kanssa tekemisissä, mutta tapauksen aivan viimeisimmistä vaiheista hän ei ole heidän kanssaan vielä keskustellut. Sen vuoksi hän ei myöskään kommentoi venäläismediassa olleita uutisia tapaukseen liittyen.

– Pitää oma tilannekuva kirkastaa ennen kuin lausun mitään tuoreista asioista.

Hän kertoo, ettei Suomen poliisilla ole ollut etukäteistietoa kaikista Venäjällä mahdollisesti tapahtuvista toimenpiteistä tapaukseen liittyen.

– Yhteistyö jatkuu ja asioita selvitellään.

Lue myös:

    Uusimmat