Mainos

Venäläiset ostamassa Tahkon kylpylää

Nilsiän kaupunki aikoo lyhentää kylpylästä saamillaan rahoilla lainojaan. Kaupunginjohtaja toivottaa venäläiset tervetulleeksi.

Venäläisomisteinen Tahko Tours on tänään tarjoutunut ostamaan Nilsiän kaupungilta sen omistaman Tahkovuoren Liikuntakeidas Oy:n rakennuksen eli Tahkon kylpylän.

Venäläisyhtiö haluaa kehittää kylpylästä korkeatasoisen kansainvälisen kylpyläkeskuksen. Lisäksi yhtiö rakentaa omistamalleen tontille kylpylän viereen viiden tähden hotellin.

Luksushotellin yhteyteen on määrä tulla monipuolisia palveluja, jotka lisäävät Tahkon vetovoimaa ympärivuotisena matkailukeskuksena.

Tahko Tours ei kerro kiinteistöstä tekemänsä tarjouksen suuruutta, mutta Nilsiän kaupunki on sijoittanut siihen lähes 10 miljoonaa euroa. Yhtiö on jo aiemmin investoinut Tahkolle 15 miljoonaa euroa, ja uusia investointeja luonnehditaan ”paljon suuremmiksi”.

Nilsiän kaupunginjohtaja Jorma Autio sanoo, että kaupunki haluaa investoinnista omansa takaisin korkojen kanssa. Summalla aiotaan mm. lyhentää kunnan velkaa. Kauppa tulee kaupungin luottamusmiesten päätettäväksi vielä kevään aikana.

Kaupunginjohtaja Autio ei vierasta venäläisten tuloa Tahkon omistajiksi. Jo nyt ulkomaalaiset. lähinnä venäläiset, ovat investoineet Tahkolle lähes 30 miljoonaa euroa.

- Matkailu on globaali elinkeino ja Venäjä ja venäläiset meille luontevin kumppani, koska sieltä matkailijat voivat tulla myös omilla autoilla tänne, kaupungijohtaja Autio sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.