Venäläisestä jääkiekkoikonista hurjia väitteitä – pelaajan isä oli kuolemassa, Tihonov latasi kylmän kommentin

Edesmennyt venäläinen jääkiekkovalmentaja Viktor Tihonov tunnettiin ankaran kurin pitämisestä. Siihen nähdenkin Neuvostoliiton maajoukkueen entisen pelaajan Vladimir Krutovin lesken Nina Krutovan esittämät väitteet tuntuvat kylmääviltä.

Tihonov luotsasi Neuvostoliiton, Venäjän ja IVY:n maajoukkueita menestyksellä ja saavutti muun muassa kolme olympiakultaa sekä kahdeksan maailmanmestaruutta. TsSKA Moskovan hän valmensi 13 kertaa peräkkäin Neuvostoliiton mestariksi. Menestyksellä oli kuitenkin hintansa, ja pelaajien elämää rajoitettiin kollektiivin hyväksi.

Jääkiekkoikoni Tihonovin valmentama TsSKA oli käytännössä Neuvostoliiton maajoukkue, ja hän leiritti sitä ulkopuolisilta suljetussa valmennuskeskuksessa lähes vuoden ympäri. Vladimir Krutovin leski Nina Krutova on nyt avannut Sport-Expressille esimerkkien avulla, miten raaka Tihonovin linja oli.

Krutovan mukaan Sergei Starikov ei saanut mennä sairaalaan, kun hänen poikansa oli siellä sairaana.

– Onko lapsi sairaana? Mitä sitten, hän tulee toipumaan, Krutova kertoo Tihonovin sanoneen.

Krutovan mukaan samankaltainen tilanne oli ollut, kun Andrei Homutovin isä oli kuolemassa Jaroslavlissa. Tihonov oli vain tokaissut kylmät sanat.

– Ja miten aiot auttaa häntä?

Krutova ei voi hyväksyä tätä.

– Anteeksi, jos jonkun isä kuolee... Mitä jääkiekko on siihen verrattuna?

Krutovan mukaan oli myös yleistä, että Tihonov nöyryytti pelaajia muun joukkueen edessä.

Tihonov valittiin Kansainvälisen jääkiekkoliiton kunniagalleriaan Hall of Fameen vuonna 1998. Hän kuoli 84-vuotiaana marraskuussa 2014 moskovalaisessa sairaalassa pitkäaikaiseen sairauteen.

Lue myös:

    Uusimmat