Venäläinen olympiavoittaja jylisee "steroidinorjalaisista" – "Pitäisikö seurata?"

Kaksinkertainen olympiavoittaja Dmitri Vasiljev tapasi seurata aiemmin ampumahiihdon maailmancup-kilpailuja. Kun venäläiset eivät saa karkeloissa kisata, venäläislegenda on luopunut tavastaan, ja hän perustelee ratkaisuaan kovin sanoin.

Kaksi olympiakultaa ja yhden maailmanmestaruuden ampumahiihtoviesteistä Neuvostoliiton edustajana 1980-luvulla voittanut Vasiljev kertoi Match TV:lle lopettaneensa kansainvälisten ampumahiihtokilpailujen kilpailujen katsomisen, kun venäläisurheilijat suljettiin niistä viime vuonna maan Ukrainassa käymän hyökkäyssodan jäljiltä. Vasiljev ei sanojensa mukaan katso enää maailmancup-kisoja ollenkaan.

– Kun meidän urheilijamme kilpailivat, seurasin myös heitä. Ja nyt, pitäisikö minun seurata steroidinorjalaisia? Vasiljev puhisi ja lisäsi, ettei se ole "mielenkiintoista lainkaan".

Vasiljevin mukaan ampumahiihdosta on tullut liian ennalta arvattavaa ja laji on menossa maastohiihdon suuntaan, jossa norjalaismiehet ovat paikoin mellestäneet mielin määrin. Vasiljev myös toisti aiemman väitteensä siitä, että norjalaiset yleisemmin käyttäisivät dopingia.

Vasiljevin mukaan kotimaisten kilpailujen seuraaminen on sen sijaan innostavaa. Hänen mukaansa ne ovat todella tasokkaita.

– Tätä ei ole tapahtunut pitkään aikaan, että kaikki johtavat urheilijat kilpailisivat maan sisällä, Vasiljev sanoi ja viittasi omiin kilpailuaikoihinsa, jolloin asia oli arvossaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja