Venäläinen nationalisti varoittaa Prigozhinin suunnittelevan Putinin syrjäyttämistä

Sotahistorioitsija Prigozhin ja Wagnerin riidoista: "Teatteria" 1:25
Sotahistorioitsija Prigozhin ja Wagnerin riidoista: "Teatteria" (16.5.2023)

Yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute For The Study of Warin mukaan nationalisti Igor Girkin syytti Wagner-ryhmän rahoittaja Jevgeni Prigozhinia Venäjän nykyhallinnon vallankaappauksen suunnittelusta.  

Itä-Ukrainan separatistijoukkojen entinen komentaja ja venäläinen sotabloggaaja Igor Girkin varoitti kapinasta, jos Prigozhinin annettaisiin jatkaa Wagnerin johtajana. 

Girkin kertoi Prigozhinin määränneen Wagnerin joukkoja vetäytymään Venäjällä sijaitseviin Wagnerin tukikohtiin Ukrainan vastahyökkäyksen aattona. Hän väitti myös, että Wagnerin henkilöstö ei ole koskaan vannonut valaa, jossa se lupaa olla osallistumatta taisteluihin Venäjää tai sen armeijaa vastaan.

Prigozhin ilmoitti Wagnerin päättävän myöhemmin, taisteleeko se Ukrainassa vai jossakin muussa maassa. Girkinin mukaan tämä viittaa siihen, että Prigozhin haluaa johtaa omaa armeijaansa Venäjän virallisen sotilaallisen komentorakenteen ulkopuolella. 

Girkin kritisoi hiljattain myös Venäjän sotilasjohtoa siitä, ettei se ole puuttunut Prigozhinin avoimeen konfliktiin Venäjän puolustusministeriön kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat