Wagner-pomo Prigozhin varoitti haastattelussa Kremliä vallankumouksesta – nyt haastattelija sai potkut

Pyrkiikö Wagner-pomo Prigozhin syrjäyttämään Putinin? 1:01
Katso video: Pyrkiikö Wagner-pomo Prigozhin syrjäyttämään Putinin?

Kreml vaikuttaa tukkineen Jevgeni Prigozhinin haastattelijan suun. 

Venäläinen poliittinen strategi Konstantin Dolgov väittää saaneensa potkut sen jälkeen, kun hän teki haastattelun Wagner-palkka-armeijan perustajan Jevgeni Prigozhinin kanssa.

Dolgov julkaisi väitteestään päivityksen Telegram-kanavalleen, kertoo yhdysvaltalainen ajatushautomo ISW. Hän myös sanoi, ettei hänellä ollut aikeita lopettaa töitään venäläisellä Telega Online -propaganda-alustalla, vaikka niin on väitetty.

Prigozhin käytti haastattelua alleviivatakseen Wagnerin tappioita Bahmutin taistelussa ja soimatakseen lisää puolustusministeri Sergei Shoigua ja Venäjän armeijan pääesikunnan päällikköä Valeri Gerasimovia.

Prigozhin myös varoitti haastattelussa, että Venäjä saattaisi kohdata samanlaisen vallankumouksen kuin vuonna 1917 ja hävitä sodan Ukrainassa, ellei Kremlin eliitti ota sotimista tosissaan.

– Olemme sellaisessa tilassa, että voimme vittu hävitä Venäjän – se on suurin ongelma… Meidän täytyy julistaa poikkeustila, Prigozhin lausui.

Dolgov sanoo nyt, että häntä rangaistaan henkilökohtaisesti Prigozhinin lausunnoista, koska Venäjän viranomaiset eivät voi tehdä mitään Prigozhinia vastaan. Hän myös ehdotti, että presidentti Vladimir Putin kumoaisi hänen erottamisensa.

Ajatushautomo ISW arvioi, että Dolgovin potkut voivat olla osa laajempaa Venäjän viranomaisten viranomaiskampanjaa. Sen tavoitteena on ISW:n mukaan hiljaisesti tasapainottaa Prigozhinin toimintaa, joka vie informaatiotilaa Venäjän virallisilta tahoilta.

Lue myös:

    Uusimmat