Venäläinen hakkeriryhmä väittää hyökänneensä Suomeen – nämä sivut kohteina

Venäläinen tai Venäjä-mielinen hakkeriryhmä NoName057(16) väittää tehneensä Suomeen maanantaina palvelunestohyökkäyksiä.

– Suomalaiset, pitäkää mielessä, että Naton kanssa yhteistyön tekeminen ei ole koskaan tuottava ratkaisu ja se johtaa aina väistämättömiin tappioihin. Tänään me vierailimme Suomen liikennesektorin luona, hakkeriryhmä kirjoittaa Telegram-viestipalvelussa.

Ryhmä väittää tehneensä palvelunestohyökkäyksiä muun muassa VR:ää, Traficomia, ExpressBussia ja Saimaan risteilyjä vastaan.

VR:n, ExpressBussin ja Saimaan risteilyjen sivut avautuivat iltapäivällä noin kello 15.30, joskin osa sivuista toimi hieman takkuillen. 

Sen sijaan Traficomin sivusto ei testatessa toiminut lainkaan. Kello 11 Traficom kertoi viestipalvelu X:ssä, että sen verkkosivustot ovat tänään olleet palvelunestohyökkäyksen kohteena ja palveluihin pääsy on estynyt.

– Hyökkäyksen estotoimet ovat käynnissä ja palvelut pyritään palauttamaan takaisin mahdollisimman nopeasti, Traficom kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Tilastokeskuksen sivut eivät myöskään tällä hetkellä toimi. Tilastokeskus kirjoitti kello 12.40, että sivuilla on "häiriötilanne".

Palvelunestohyökkäyksistä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kiinalaiset hakkerit ovat Microsoftin ja Valkoisen talon mukaan murtautuneet Yhdysvaltain hallituksen sähköpostitileille. 0:46
Katso myös: Kiinalaiset hakkerit murtautuivat Yhdysvaltojen tietojärjestelmään ja sähköposteihin heinäkuussa

Lue myös:

    Uusimmat