Venäjän ulkoministeriö ilkkuu amerikkalaisille: "Vietnamin kaltainen fiasko"

Risto E.J. Penttilä kommentoi USA:n Ukraina-apupakettia 1:32
Kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilä kommentoi USA:n Ukraina-apupakettia.

Yhdysvallat käy hybridisotaa Venäjää vastaan, väittää Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova. Zaharovan väitteen mukaan USA:n syvempi uppoutuminen siihen muuttuu "nöyryyttäväksi fiaskoksi, kuten Vietnamin tai Afganistanin sodat".

Venäjä väitti sunnuntaina, että Yhdysvaltain lainsäätäjien hyväksyntä 60,84 miljardin dollarin lisätuelle Ukrainalle osoittaa Washingtonin olevan ajautumassa yhä syvemmälle hybridisotaan Venäjän kanssa. 

Venäjän väitteiden mukaan tilanne tulisi päättymään Vietnamin tai Afganistanin kaltaiseen nöyryytykseen.

Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi lauantaina laajalla kahden puolueen tuella 95 miljardin dollarin lainsäädäntöpaketin, jolla annetaan turvallisuusapua Ukrainalle, Israelille ja Taiwanille.

Osa republikaaneista vastusti Ukrainan tukemista jyrkästi.

Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Maria Zaharovan mukaan Yhdysvallat haluaa Ukrainan "taistelevan viimeiseen ukrainalaiseen asti". Hän lisäsi, että tähän kuuluisi mukaan lukien hyökkäykset Venäjän suvereenia aluetta ja siviilejä vastaan.

– Washingtonin yhä syvempi uppoutuminen hybridisotaan Venäjää vastaan muuttuu Yhdysvalloille yhtä äänekkääksi ja nöyryyttäväksi fiaskoksi kuin Vietnam ja Afganistan, Zaharova sanoi.

Hänen mukaansa tavallisia ukrainalaisia "ajetaan väkisin teurastamoon 'tykinruoaksi', mutta Yhdysvallat ei nyt enää panosta Ukrainan voittoon Venäjää vastaan.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on venäläisten ja yhdysvaltalaisten diplomaattien mukaan aiheuttanut pahimman kriisin Venäjän ja länsimaiden välisissä suhteissa sitten vuoden 1962 Kuuban ohjuskriisin.

Lähde: Reuters

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat