Venäjän kiekkolegenda ärähti Jokereiden KHL-kohusta – "Antakaa heidän lähteä"

Venäjän kiekkolegenda Aleksandr Kozhevnikov otti terävästi kantaa Jokereiden tuoreeseen KHL-kohuun.

Jokerit nousi tiistaina ryminällä otsikoihin, kun kannattajaryhmä Eteläpääty julkaisi tiedotteen, jossa se vaati Jokereiden välitöntä vetäytymistä KHL:stä. Vaatimuksen taustalla on Venäjän viimeaikainen toiminta Ukrainassa.

– Jokerien pelien jatkuminen aiheuttaa koko seuralle mittaamatonta vahinkoa, jota ei välttämättä enää koskaan pystytä korjaamaan, Eteläpäädyn tiedotteessa todettiin.

Jokereiden GM ja pääomistaja Jari Kurri antoi tiistaina oman lausuntonsa Eteläpäädyn vaatimuksista. Kurri sanoi ymmärtävänsä faneja, mutta hän ei kuitenkaan koe Jokereiden olevan oikea taho linjaamaan voimakkaasti näkemyksiään.

Syystäkin Eteläpäädyn vaatimus nousi puheenaiheeksi myös Venäjällä. Neuvostoliiton ja Venäjän jääkiekkoilun kunniagalleriaan valittu kaksinkertainen olympiavoittaja Aleksandr Kozhevnikov antoi oman painavan lausuntonsa tilanteesta.

– Antakaa heidän lähteä! Mitään pahaa ei tule tapahtumaan. Spartak voi edetä jatkoon tai joku pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue voi korvata Jokerit. Tämän seuran kanssa on ollut koko ajan ongelmia. Heillä on omat sääntönsä. Annetaan heidän elää erillään, Kozhevnikov ärähtää venäläisen RB Sportin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat