Jokerien faniryhmä vaatii lähtöä KHL:stä – näin vastaa seurapomo Jari Kurri: "Ymmärrän erittäin hyvin"

Jokerien kannattajaryhmä Eteläpääty julkaisi tiistaina kannanoton, jossa vaaditaan seuran vetäytymistä venäläisestä jääkiekkoliigasta KHL:stä. Jokerien GM Jari Kurri myöntää ymmärtävänsä kannattajien näkemyksiä.

Eteläpäädyn ulostulon tiedetään liittyvän Venäjän viimeaikaisiin toimiin Ukrainassa, vaikka tästä ei tiedotteessa mainitakaan.

– Eteläpääty ry:n hallituksen päätöksellä vaadimme Helsingin Jokerien välitöntä vetäytymistä Kontinental Hockey League:sta, KHL:stä, tiedotteessa todetaan.

Kannattajaryhmän mukaan Jokerien pelien jatkuminen KHL:ssä aiheuttaa "koko seuralle mittaamatonta vahinkoa".

MTV Urheilu tavoitti Jokerien GM:n ja pääomistajan Jari Kurrin kommentoimaan kannattajaryhmän vaatimusta. Kurri vastasi toimitukselle viestillä.

– Seuran kannattajilla on sekä kriittisiä mielipiteitä että toisaalta ymmärrystä tilanteeseemme.

– Ymmärrän erittäin hyvin näkökulman, miksi Jokereiden ei pitäisi pelata Venäjällä. Samanaikaisesti tilanne ei ole niin mustavalkoinen: meillä on sarjassa sitovat sopimukset ja velvoite niiden noudattamiseksi. Meillä on myös vastuu työnantajana. Koska tilanne on myös poikkeuksellisen vaikea, emme koe, että Jokerit on oikea taho linjaamaan voimakkaasti näkemyksiään tilanteesta.

Kurri omistaa Jokerit Oy:stä 60 prosenttia ja on samalla myös hallituksen puheenjohtaja. KHL-joukkueen tappiollista liiketoimintaa rahoittava Norilsk Nickel Harjavalta omistaa yhtiöstä puolestaan 40 prosenttia. Norilsk Nickelin taustalla vaikuttaa Venäjän rikkaimpiin kuuluva oligarkki Vladimir Potanin.

Jokerien kannattajaryhmän tiistainen vaatimus ole kohdistettu myös Jokerit ry:lle, joka pyörittää laajaa junioritoimintaa ja omistaa oikeudet seuran nimeen ja logoon. Se on sopinut näiden käytöstä Jokerien miesten edustusjoukkuetta pyörittävän Jokerit Oy:n kanssa.

– Vetoamme samalla myös Jokerit ry:n päättäjiin: Suojelkaa seuraa vetämällä tunnuksenne pois KHL:ssä pelaavalta joukkueelta.

Jokerit ry:n puheenjohtajan Kim Borgströmin mukaan seuralla ei ole tällä hetkellä aikomuksia tehdä irtiottoa tunnuksia käyttävästä KHL-joukkueesta. Hänen mukaansa tilannetta kuitenkin seurataan aktiivisesti.

– Mikään ei ole toistaiseksi muuttunut. Seurataan tilannetta ja tarvittaessa pannaan kokous pystyyn, puhelimitse tavoitettu Borgström sanoi MTV Urheilulle.

Borgström ei kysyttäessä osannut sanoa, millaista manööveriä seuratunnusten riistäminen KHL-joukkueelta edellyttäisi yhdistykseltä.

Lue myös:

    Uusimmat