Venäjän hiihtopomo Jelena Välbeltä ristiriitaista puhetta dopingista – "Petos"

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe kutsui dopingkäyttöä petokseksi Venäjän antidopingtoimiston Rusadan ja maan hiihtoliiton allekirjoitettua antidoping-toimintaa koskevan yhteistyösopimuksen maanantaina.

Välben sanat asettuvat erityiseen valoon, sillä vaikka hän ei itse koskaan kärynnyt dopingista, toimi hän Venäjän hiihtomaajoukkueen johtajana Sotshin olympialaisissa 2014. Tuolloin Venäjä oli toteuttanut systemaattista dopingohjelmaa ja muun muassa lukuisia hiihtäjiä kärähti dopingista.

– Olen henkilö, joka on vahvasti antidopingsäädöksien rikkomista vastaan. Urheiija on periaatteessa esimerkki nuoremmalle sukupolvelle ja heidän tulisi inspiroida lapsia suorituksillaan. Doping on petos, puhdas petos, Välbe sanoi Rusadan tiedotteessa.

– Se aiheuttaa uskomatonta haittaa urheilijan maineelle ja heikentää uskottavuuttaan ympärillä olevien ihmisten keskuudessa. Dopingrikkomukset heikentävät nuorten urheilijoiden motivaatiota ja saavat heidät pettymään sankareihin, joihin he joskus uskoivat, Välbe jatkoi.

Tiedotteessa kiitettiin myös Venäjän hiihtoliittoa yhteistyöstä ja heidän nollatoleranssistaan dopingin suhteen. Rusada toivotti onnea yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi, että urheilu pysyisi puhtaana.



Lue myös:

    Uusimmat