Venäjän Aleksandr Bolshunovin dopingtesteistä ällistyttävä paljastus

Venäjän uutistoimisto TASSin mukaan maan hiihtotähti Aleksandr Bolshunovia testattiin Venäjän antidopingtoimisto Rusadan toimesta vuosina 2019 ja 2020 vain kerran. 

Bolshunov voitti kaudella 2019-2020 maastohiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun ylivoimaisella tavalla. Rusada testasi Bolshunovia vuonna 2018 kuusi kertaa. Bolshunov jäi kaudella 2017-2018 maailmancupissa viidenneksi ja seuraavalla kaudella venäläinen oli toinen. Vuoden 2019 Seefeldin MM-kisoissa Bolshunov voitti neljä hopeamitalia.

Vuonna 2021 Bolshunovia testattiin viidesti Rusadan toimesta. Tämän vuoden tammikuun ja huhtikuun välisenä aikana Bolshunov on ollut testeissä neljästi. 

TASS kertoi myös muiden venäläistähtien dopingtestien määrästä. Olympiavoittaja Natalja Neprjajeva ja olympiamitalistit Aleksandr Terentjev sekä Ivan Jakimushkin ovat olleet kahdesti testattavana tänä vuonna. Olympiakultaa voittaneiden Venäjän viestijoukkueiden muita jäseniä on testattu kertaalleen. Testien määrissä ei ole mukana muiden toimijoiden, kuten kansainvälisen hiihtoliiton FISin tekemiä testejä.

Venäjä suljettiin ulos maastohiihdon kansainvälisistä kilpailuista sen hyökättyä Ukrainaan helmikuussa. 

Lue myös:

    Uusimmat