Venäjä: USA:n tiedustelukone lähestyi Venäjän rajaa – hävittäjä lähetettiin ilmaan

Venäjän puolustusministeriö väittää Yhdysvaltain tiedustelukoneen lähestyneen Venäjän rajaa Mustallamerellä, raportoi Venäjän valtiomedia Interfax uutistoimisto Reutersin mukaan.

Puolustusministeriö sanoo lähettäneensä Suhoi Su-27 -hävittäjän suojelemaan Venäjän ilmatilaa. Venäjä ei sanonut, milloin väitetty tapaus sattui.

Hävittäjien ilmaan lähettäminen on yleistä silloin, kun on joko tapahtunut ilmatilaloukkaus tai sellaisen voidaan olettaa tapahtuvan.

Yhdysvaltain tiedustelukone oli Venäjän mukaan miehittämätön Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk.

Yhdysvallat ei ole tiettävästi kommentoinut tapausta, eikä Venäjän puolustusministeriön väitteitä ole vahvistettu.

Venäjä on kritisoinut Yhdysvaltoja useita kertoja tiedustelukoneiden käytöstä Mustallamerellä erityisesti sen jälkeen, kun se aloitti suurhyökkäyksensä Ukrainaan helmikuussa 2022.

Elokuussa Venäjä väitti, että sen Suhoi Su-30-hävittäjä esti Yhdysvaltain Reaper-dronea loukkaamasta Venäjän ilmatilaa. Myös toukokuussa Venäjä esitti samankaltaisia väitteitä, tuolloin Venäjän ilmatilaa yritti väitetysti loukata kaksi Yhdysvaltain hävittäjää.

Maaliskuussa puolestaan uutisoitiin laajasti tapauksesta, jossa osallisina oli kaksi Venäjän Su-27 hävittäjää ja Yhdysvaltain MQ-9 Reaper -drone. Yhteenoton seurauksena yhdysvaltalaisdrone vaurioitui ja putosi.

Näin venäläishävittäjä ja amerikkalaislennokki törmäsivät Mustallamerellä 0:42
Näin venäläishävittäjä ja amerikkalaislennokki törmäsivät Mustallamerellä. Yhdysvaltain armeija julkaisi videon maaliskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat