Ukraina hyökkäsi Venäjän hävittäjien kimppuun pahvisilla droneilla – lennokit "käytännössä näkymättömiä"

"Pahvilentokoneet" eli vahatusta pahvista valmistetut lennokit voivat lentää jopa 120 kilometrin verran. Materiaalin ansiosta Venäjän ilmavoimien on hankala huomata niitä.

Kyiv Postin mukaan Ukraina iski viiteen Venäjän hävittäjään Kurskissa viikonloppuna. Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU ei tarkentanut, kuinka monta dronea hyökkäyksessä käytettiin.

Dronet iskivät neljään Su-30 ja yhteen MiG-29-hävittäjään. Iskussa vahingoittui kaksi Pantsir-ohjusten laukaisulaitetta ja S-300-ilmapuolustusjärjestelmän tutkia.

Insiderin mukaan Venäjän ilmavoimia seuraava venäläismielinen Fighter bomber -Telegram-kanava väittää, että hyökkäys tehtiin pahvisilla droneilla, jotka ovat australialaisyrityksen valmistamia.

Ukrainan Australian-suurlähettiläs Vasyl Myroshnychenko kertoi viestipalvelu X:ssä, että australialaisia pahvidroneja käytettiin iskussa.

120 kilometrin toimintasäde

Insider kertoo, että maaliskuussa australialainen puolustusalan tuotteiden valmistaja SYPAQ kertoi tehneensä 700 000 dollarin sopimuksen Corvo PPDS -dronien valmistamisesta Ukrainalle.

Yritys kuvailee Corvo-droneja "pahvilentokoneiksi". Ne voivat lentää jopa 120 kilometrin verran. Dronet ovat valmistettu vahatusta pahvista. Corvo PPDS kulkee 60 kilometrin tuntivauhdilla.

Corvo PPDS on alun perin suunniteltu pienten tavaroiden kuljettamiseen.

Yhdysvaltalainen kirjailija Chuck Pfarrer kertoo viestipalvelu X:ssä, että dronen materiaali mahdollistaa sen, että drone on "käytännössä näkymätön" Venäjän ilmavoimille.

Valmistajan mukaan Corvo PPDS -lennokin runko ja siipi ovat kertakäyttöisiä, mutta moduuleja voi käyttää uudelleen. Lennokit ovat pakattu litteisiin pakkauksiin.

Popular mechanics kertoo, että lennokki voidaan koota vain teipillä ja liimalla. Dronet voivat kantaa jopa kolmen tai viiden kilon kuorman riippuen mallista. Dronet voivat lentää vahapinnoitetun pinnan ansiosta myös sateella.

Asiasta uutisoi aiemmin Yle.

Näillä perusteilla venäläiset voivat edelleen saapua Suomeen 3:00

Katso myös: Näillä perusteilla venäläiset voivat edelleen saapua Suomeen.

Lue myös:

    Uusimmat