Pentagon: Tämä video näyttää venäläishävittäjien vaarallisen toiminnan

Pentagon: Video näyttää venäläishävittäjien vaarallisen toiminnan 1:23
Tämä video näyttää venäläishävittäjien vaarallisen toiminnan Syyriassa, Pentagon sanoo.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon on jakanut videon, jolla sen mukaan näkyy venäläishävittäjien vaarallista ja epäammattimaista toimintaa Syyrian yllä.

Eilen julkaistussa materiaalissa näkyy kaksi hiljattaista esimerkkiä.

Ensimmäisessä 2. huhtikuuta tapahtuneessa kohtaamisessa näkyy, kun venäläinen Su-35-hävittäjä häiritsi yhdysvaltalaista F-16-hävittäjää, mikä Pentagonin mukaan on "vaarallista ja epäammattimaista" toimintaa.

Toinen esimerkki on tämän viikon tiistailta. Videolla näkyy jälleen Su-35-hävittäjä, joka Yhdysvaltojen mukaan loukkasi koalitionsa ilmatilaa Syyriassa ja lensi noin 600 metrin päässä yhdysvaltalaishävittäjästä. Tässä vaiheessa Su-35 hätisteltiin pois alueelta.

Pentagon: Epäammattimainen toiminta lisääntynyt

Maaliskuun puolivälissä Yhdysvaltain armeija sanoi, että Venäjän ilmavoimien epäammattimainen toiminta on lisääntynyt merkittävästi kuun alusta.

Tuolloin yhdysvaltalaiskomentaja kertoi venäläiskoneiden esimerkiksi lentäneen Yhdysvaltojen tukikohtien yli Syyriassa.

Komentaja antoi kommenttinsa sen jälkeen, kun venäläishävittäjä törmäsi yhdysvaltalaiseen tiedustelulennokkiin Mustallamerellä maaliskuun puolivälissä. Lennokki tuhoutui ja syöksyi mereen.

Yhdysvaltojen mukaan välikohtaus oli osa Venäjän armeijan entistä aggressiivisempaa toimintaa.

Venäläishävittäjä pakotti yhdysvaltalaisen lennokin pakkolaskuun Mustallamerellä - näin Yhdysvalloissa on reagoitu tapahtuneeseen 3:01
Venäläishävittäjä pakotti yhdysvaltalaisen lennokin pakkolaskuun Mustallamerellä – näin Yhdysvalloissa reagoitiin tapahtuneeseen maaliskuussa

Lue myös:

    Uusimmat