Venäjä: Ukraina on tehnyt suuren ATACMS-ohjusiskun

Venäjä väittää ampuneensa alas kahdeksan yhdysvaltalaista ATACMS-ohjusta Asovanmeren yllä, sanoo Venäjän puolustusministeriö Venäjän valtionmedia Tassin mukaan.

Venäjä on järjestelmällisesti väittänyt ampuneensa alas Ukrainan laukaisemat ATACMS-ohjukset siinäkin tapauksessa, että ne ovat aiheuttaneet merkittäviä vahinkoja.

Ukraina ei ole kommentoinut tapausta.

Venäjä väittää myös pudottaneensa kahdeksan lennokkia Mustanmeren yllä lähellä Krimin niemimaata.

Venäjän Krimin niemimaan miehityshallinnon viranomainen sanoi aikaisemmin, että ohjuksen jäänteet vaurioittivat kahta lauttaa ja junavaunuja lähellä Kerchin kaupunkia. Autoliikenne Krimin sillalla on pysäytetty.

Venäläishallinnon mukaan ohjusisku ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Tassin mukaan Venäjän Mustanmeren laivaston keskeisessä tukikohdassa Novorossijskin kaupungissa on myös annettu ilmahälytys, kertoo Tass.  Viranomaisten mukaan kaupunki ei ole kuitenkaan tällä hetkellä hyökkäyksen kohteena.

Ukraina on kevään aikana tehnyt ilmaiskuja Novorossijskin satama-alueelle, jonne Venäjä on vetänyt suuren osan Mustanmeren sotalaivoistaan Krimin niemimaan Sevastopolista.

Aikaisemmin toukokuussa Ukraina teki ATACMS-ohjuksilla hyökkäyksen Krimin sotilaslentokentälle. Satelliittikuvien perusteella iskussa tuhoutui useita venäläislentokoneita. Venäjä kuitenkin väitti torjuneensa hyökkäyksen.

Kyseisestä Krimin hyökkäyksestä voi lukea lisää alla olevista linkeistä.

Satelliittikuvat paljastavat Venäjän hävittäjien tuhoutuneen Krimin sotilaslentokentällä 1:00
Satelliittikuvat paljastivat Venäjän hävittäjien tuhoutuneen Krimin sotilaslentokentällä aiemmin toukokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat