Mainos

Venäjä-pakotteet huolestuttavat: "Juuri näitä Suomen tulee vastustaa"

SuomiAreena-tapahtumassa haastateltujen puolueiden puheenjohtajien mukaan Suomen on nyt tehtävä kaikkensa, että EU:n kaavailemista Venäjä-pakotteista ei koituisi kohtuutonta taloudellista haittaa.

Valtiovarainministeri Antti Rinteen mukaan Suomi tekee kaikkensa, että Venäjä-pakotteet pystytään huomenna estämään.

MTV Uutisten tietojen mukaan pakotteet iskisivät konkreettisesti Suomen talouteen. Ne pysäyttäisivät lähes 200 miljoonan euron hankkeet, joilla kohennettaisiin rajanylityspaikkoja ja teitä.  

Myös keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän mukaan pakotteita tulisi vastustaa.

-Nämä ovat juuri sen tyyppisiä pakotteita, joita Suomen tulisi vastustaa. Ne eivät ratkaise tätä kriisiä vaan se ratkaistaan neuvottelemalla, toteaa Sipilä.

Sipilän mukaan neuvottelut ovat myös Venäjän intressien mukaista.

-Pakotteet johtavat helposti toisiin pakotteisiin ja silloin tulee kierre, joka ei edistä tämän kriisin ratkaisua, kommentoi Sipilä.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund toteaa, että EU-maiden on kyettävä kuitenkin yhteisiin ratkaisuihin. Haglund uskoo, että pakotteet tulevat valitettavasti laajenemaan.

-Se, että missä määrin ja mihin nämä pakotteet kohdistuvat on nyt se tärkeä kysymys. Suomen hallituksen linja on ollut pyrkiä siihen, että mahdolliset uudet sanktiot kohdistuvat tasapuolisesti eikä niin, että Suomen kaltaiseen maahan kohdistuu enemmän taloudellista haittaa.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja