Mainos

Veljekset kiduttivat uhriaan silitysraudalla Vantaalla

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut nelikymppiset vantaalaisveljekset vankeusrangaistuksiin poikkeuksellisesta väkivaltarikoksesta.

Pahoinpitely tapahtui viime marraskuussa yksityisasunnossa Vantaalla. Veljekset olivat tulleet kyläilemään kotonaan naisystävänsä kanssa olleen miehen luona. Nainen oli suljettu heti vierailun aluksi vessaan.

Tämän jälkeen alkoi pahoinpitely, joka syyttäjän mukaan kesti useita minuutteja. He kamppasivat uhrinsa lattialle ja alkoivat potkia tätä selkään ja vatsaan. Jalan tekonivelestä johtuen uhri oli helppo kaataa vain laittamalla jalka eteen.

Lisäksi he painoivat kuuman silitysraudan uhrin vasemman kyljen ihoa vasten. Uhri menetti teon ajaksi tajuntansa, mutta vain hetkeksi.

Uhri itse ei osannut esitutkinnassa kertoa pahoinpitelystä juuri mitään. Hän kertoi havahtuneensa vasta saman päivän iltana ja tunteneensa kipua. Tällöin hän oli havainnut palovamman kehossaan. Hän havaitsi, että jääkaapin päällä säilytyksessä ollutta silitysrautaa oli siirretty, ja sen pohjassa oli hänen ihoaan.

Pahoinpitelylle ei ollut silminnäkijöitä, mutta oikeus katsoi kuitenkin syyttäjän näkemyksen silitysraudalla polttamisesta oikeaksi lääkärin kuvailemien vammojen perusteella.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi veljekset yhteistuumin tehdystä pahoinpitelystä. Lisäksi vanhempi veljeksistä, Kim Bernhard Taavela, sai tuomion tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä. Hän puukotti ja hakkasi naisen sairaalakuntoon sekä viilsi toiselta kurkun auki. Tuomio teoista oli neljä vuotta kaksi kuukautta.

Veljeksistä nuorempi oli tekoaikaan ehdollisessa, joten hänen aiemmat väkivaltarikoksista saamansa tuomiot määrättiin pantavaksi täytäntöön.

Molemmat veljekset ovat ilmaisseet tyytymättömyyttään käräjäoikeuden tuomioon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.