Mainos

Veitola tenttasi Louhimiestä Tuntemattoman alastonkohtauksesta: "Miksi nainen istui tissit paljaana ja mies kyyryssä?"

Ohjaaja Aku Louhimies keskusteli Enbuske, Veitola & Salminen -lähetyksessä siitä miksi Tuntematon sotilas -elokuvan alastonkohtauksessa on kiinnitetty eniten huomiota Paula Vesalan alastomuuteen, vaikka kohtauksessa oli alasti myös Eero Aho.

Huomenna ensi-iltansa saavasta Tuntematon sotilas -elokuvasta on kirjoitettu jo nyt paljon, ja yksi monessa otsikossa ollut asia on näyttelijä Paula Vesalan alastomuus saunakohtauksessa. Maria Veitola kysyi elokuvan ohjaaja Aku Louhimieheltä miksi Vesala paljastaa alastomasta kehostaan enemmän saunakohtauksessa kuin kollega Eero Aho, joka istuu lauteilla enemmänkin kyyryssä.

– Elokuvan työryhmästä 20 miestä teki julkilausuman, jossa vaaditte, että näyttelijöitä kohdeltaisiin samalla tavalla mediassa ja lupasitte itse noudattaa tasa-arvoa, Veitola kertasi ryhmän reaktiota median revittelemiin alastomuusotsikoihin.

Louhimies sanoi, ettei pidä oikeana tapaa, jolla Vesalan alastomuus nostettiin otsikoihin.

– Kaikkia näyttelijöitä kehuttiin, mutta sitten yhden näyttelijän osalta nostetaan pääasiaksi millainen mekko hänellä oli ensi-illassa, niin tälläinen ei ole oikein, että arvioidaan yhtä ulkoisin perustein.

Veitola esitti Louhimiehelle konkreettisesti miten hahmot istuivat eri tavoin kohtauksessa.

– Saunakohtauksessa on pariskunta eli Eero Ahon ja Paula Vesalan hahmot, ja Ahon hahmo on tullut juuri sodasta. Mutta miksi nainen istuu näin [näyttää paljastavaa asentoa], tissit paljaana ja Eero Aho näin [kyyryssä], Veitola kysyy.

Louhimies sanoi kohtauksen olevan osa tarinaa. Lisäksi hän sanoi, että jättää ohjaajana myös näyttelijöille tilaa valita asentojaan.

– Kohtaus oli osa tarinaa. Toinen tulee sodasta ja toinen yrittää päästä hänen päänsä sisään ja ikään kuin kysyy "tokenetkos siitä?", Louhimies selvittää kohtauksen ideaa.

– En muista tarkalleen miten tuossa kohtauksessa oli, mutta lähtökohtaisesti en määrää näyttelijöiden asentoja tai äänenpainoja, että nosta käsi tai tee näin.

Veitola kysyi Louhimieheltä myös seksuaalisesta häirinnästä elokuva-alalla. Ohjaaja Heidi Lindén on kertonut saaneensa kasapäin tarinoita aiheesta.

– Näissä tarinoissa on kuusi nimeä, jotka toistuvat. Pitäisikö ne julkistaa, Veitola kysyi Louhimieheltä.

– Poliisin pitäisi puuttua asiaan, mutta en tiedä onko tv-ohjelma oikea paikka julkistaa. En tiedä mikä on oikea tapa, mutta asia on tärkeä ja siihen pitää puuttua, Louhimies vastasi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja