Veikkausliigassa historiallinen voitto – kohumaalilla ratkaisu

Tammisaarelainen EIF kirjoitti seurahistoriaa miesten jalkapalloliigassa lauantaina ottamalla kautta aikain ensimmäisen pääsarjavoittonsa maalein 1–0.

Lucas Kaufmann iski 90. peliminuutilla Gnistan-pelin ainoan maalin rangaistuspotkusta, jota edelsi helsinkiläisten Pauli Katajamäen EIF-pelaaja Joel Lehtoseen kohdistunut mahdollinen rike. Jostain kuvakulmasta saattoi näyttää siltä, ettei tilanteessa ollut rikettä tai että se tapahtui boksin ulkopuolella.

– Kontakti tuli rankkarialueella, joten oikein se meni. Tuomaristo toimi tasapuolisesti kummassakin boksissa nyt. Voitto olisi tullut myös VPS:ää vastaan pari viikkoa sitten, jos silloinkin asia olisi ollut näin, EIF:n Lehtonen vastasi median haastattelupisteellä Ruudun kysymykseen.

– Palloon osuin, mutta hädin tuskin kaveriin. En rehellisesti nähnyt, että oliko se boksin sisällä vai ulkona. VAR olisi hyvä, jotta saisimme nämä pois, Katajamäki sanoi rauhallisesti.

EIF ehti pelaamaan kahden sesongin aikana 23 kamppailua ilman voittoa. Debyyttikaudella 1933 joukkue hävisi kaikki 14 ottelua, ja tämän kauden saldo on voitto ja kolme tasapeliä. EIF jätti jumbopaikan, johon putosi FC Lahti.

KuPS tyylitteli 4–1-voiton AC Oulusta kotikentällään. Arttu Heinonen vastasi kahdesta kuopiolaisten osumasta. Otto Ruoppi ja Petteri Pennanen lisäsivät maalisaldoa kumpikin maalilla. Ruopin ja Heinosen toisen osuman välillä oli vain minuutti. Yassin Daoussin osuma jäi vieraiden ainoaksi iloksi.

Lue myös:

    Uusimmat