Veikkausliigan kauden 2024 ohjelma julki – täydellä avauskierroksella harvinainen herkku

Jalkapallon Veikkausliiga pyörähtää käyntiin täydellä kuuden ottelun pelipäivällä lauantaina 6. huhtikuuta eli runsaan 11 viikon päästä. Avauskierroksen ottelut ovat Gnistan–Inter, Ilves–FC Lahti, SJK–AC Oulu, IFK Mariehamn–EIF, Haka–VPS ja KuPS–HJK.

Gnistanin ja Interin välinen ottelu alkaa kello 15, viime kauden hopeajoukkue KuPS ja mestari HJK aloittavat ottelunsa kello 19. Muut ottelut alkavat kello 17.

Jalkapalloliiga kertoi runkosarjan otteluohjelmaa koskevassa tiedotteessaan, että edellisen vuoden mestari ja hopeamitalisti eivät ole koskaan ennen kohdanneet avauskierroksella tämän vuosituhannen aikana.

Liiga on selvästi vienyt otteluohjelmaansa kansainvälisempään suuntaan. Viikonloppuna pelattavien otteluiden alkamisaikoja on porrastettu, ja alkukaudesta useampia otteluita on merkitty alkamaan kello 19 tai 20.

Juhannusta edeltävä keskiviikkokierros 19. kesäkuuta on poikkeuksellinen, kun kaikki kuusi ottelua alkavat vasta kello 21.

– Liigan tämän kauden painotuksena on mahtavan avauksen lisäksi entistä laajempi mahdollisuus katsoa halutessaan useampia pelejä alkamisajankohtien porrastuksen vuoksi. Stadioneilla käyville katsojille on vahva painotus pelien ajoittamisesta viikonloppuun perjantaista sunnuntaihin, jonka toivotaan mahdollistavan myös kannattajien vieraspelimatkustamista, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo tiedotteessa.

Jatkosarjoja väännetään reilu kuukausi

Liigan runkosarjan päätöskerros pelataan sunnuntaina 1. syyskuuta, minkä jälkeen joukkueet jakautuvat viime kausilta tutuksi tulleella mallilla mestaruussarjaan ja haastajasarjaan. Molemmissa jatkosarjoissa pelataan yksinkertainen sarja runkosarjan lähtöpisteiden pohjalta.

Mestaruus- ja haastajasarjojen ensimmäisten kierrosten runkopäivä on 14. syyskuuta, päätöskierrosten runkopäivä on 19. lokakuuta.

Jatkosarjojen jälkeen ohjelmassa on vielä eurolopputurnaus, jonka päätöspäiväksi on kaavailtu marraskuun toista päivää.

Lue myös:

    Uusimmat