Veikkausliiga-pelaajalle neljän vuoden vankeustuomio törkeistä raiskauksista

Entinen Veikkausliiga-pelaaja on saanut vankeusrangaistuksen Ahvenanmaan käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus katsoi vastaajan syyllistyneen muun muassa kahteen törkeään raiskaukseen.

Käräjäoikeus tuomitsi Aristote Ingi Mboman neljän vuoden vankeusrangaistukseen kahdesta törkeästä raiskauksesta, kahdesta pahoinpitelystä ja lievästä pahoinpitelystä. Rikokset ovat tapahtuneet heinäkuun 2019 ja huhtikuun 2020 välisenä aikana Ahvenanmaalla.

Asianomistajia tapauksessa oli kaikkiaan kolme. Ahvenanmaan käräjäoikeuden tiedotteen mukaan vastaaja tunsi kaikki heidät entuudestaan. Vastaaja kiisti oikeudessa syyllistyneensä rikoksiin. Törkeitä raiskauksia koskevissa syytteissä hän myönsi olleensa yhdynnässä asianomistajien kanssa, mutta kiisti sen tapahtuneen vastoin näiden tahtoa.

Tuomittu on ollut vangittuna rikoksesta epäiltynä 3. toukokuuta lähtien. Oikeus määräsi hänet maksamaan kantajille korvauksia yhteensä noin 18000 euroa.

Aristote Ingi Mboma edusti viimeksi ahvenanmaalaista Veikkausliiga-seuraa IFK Mariehamnia. Mariehamn irtisanoi pelaajan keväällä, kun rikosepäilyt tulivat julkisuuteen. Hän on edustanut aiemmin Veikkausliigassa Honkaa, FC Lahtea ja SJK:ta.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Juttua täydennetty 16.7. kello 16.09.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja