Vedonlyöjät: Näin Oscar-palkinnot jaetaan

Mustavalkoinen komedia The Artist voittaa sunnuntaina useimmat merkittävimmät Oscar-pystit, mikäli on uskomista ulkomaisten vedonlyöntitoimistojen tarjoamiin kertoimiin.

Vedonlyöntitoimistojen kertoimia vertaavan Betbrain.comin tietojen mukaan ranskalaisen Michel Hazanavicius'n ohjaama The Artist on selvä ennakkosuosikki parhaan elokuvan ja parhaan ohjaajan kategorioissa.

Kaikkiaan The Artist on ehdolla 10 kategoriassa. Elokuvan näyttelijä Jean Dujardin on suosikki parhaan pääosan esittäjäksi, mutta kertoimien valossa taisto tulee olemaan tiukka The Descendants -elokuvan George Clooneyn kanssa. Parhaan naispääosan pystistä taistelevat tiukimmin Piiat-elokuvan Viola Davis ja Rautarouva Meryl Streep.

Eniten ehdokkuuksia (11) kerännyt Martin Scorsesen Hugo-elokuva on näillä näkymin jäämässä ilman merkittäviä palkintoja. Elokuva on suosikki vain paras lavastus -kategoriassa. Tosin Hugo voi kerätä useammankin pystin, sillä osa teknisen puolen kategorioista ei ole laajasti vedonlyönnin kohteena.

Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar näyttäisi tällä kertaa matkaavan Iraniin, sillä Asghar Farhadin ohjaama ja käsikirjoittama avioerodraama Nader ja Simin: Ero (A Separation) on kategoriassaan selvä ennakkosuosikki.

Lähde: Betbrain.com

Lue myös:

    Uusimmat