Mainos

Vauvasurmista syytetyn isä: Tytär patologinen valehtelija

Oulun vauvasurmista syytetyn isä kertoi poliisikuulustelussa pitävänsä tytärtään patologisena valehtelijana.

Poliisi oli kuulustellut isää noin viikko sen jälkeen, kun vauvojen kuolemat tulivat ilmi kesäkuussa Oulussa. Isä kertoi tienneensä ainoastaan tyttärensä vuoden 2010 raskaudesta, jonka tytär kertoi päättyneen keskenmenoon.

– Emme tietenkään kyseenalaistaneet hänen kertomaansa.

Isä kertoi tyttärensä ensimmäisen raskauden ja lapsen syntymän vuonna 2001 tulleen yllätyksenä kaikille perheenjäsenille. Lapsi syntyi tyttären kotiin.  

– Kaikki olimme shokissa, mutta se oli kuitenkin iloinen tapahtuma, isä muisteli poliisikuulustelussa.

 Isä kertoi, että aikoi vaimonsa kanssa pitää vastasyntyneen lapsenlapsensa, jos tytär ei lasta halua. Lapsenlapsella on läheinen suhde isovanhempiinsa. Hän on pienestä pitäen ollut hoidossa isovanhempiensa luona 3-4 päivää viikossa.

– Pojalla ei ole koskaan ollut kotiinsa avaimia, kun nyt asiaa ajattelee, niin syykin on selvillä. Yritin useasti tarjotakin, että teetän pojalle oman avaimen, mutta tytär keksi aina jonkun selityksen miksi ei voi teettää.

Kiisti raskauden vanhemmilleenkin 

Isä kertoi kuulusteluissa, että pitää tytärtään patologisena valehtelijana.

– Hänen valehtelu alkoi selvemmin jo murrosiässä. Nyt loppuvaiheessa en enää hänen puheita uskonut ollenkaan vaan annoin niiden mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

– Hän lupasi mennä hoitoonkin yhden tapauksen selvittelyn jälkeen

Kyseinen tapaus liittyy rahan lainaamiseen pikkusiskonsa entiseltä poikaystävältä. Tätä lainaa nainen ei maksanut takaisin.

– Siinä otettiin esille myös mahdollinen raskaus, mutta hän kiisti sen. Loppujen lopuksi selvisi, että hän ei ole siellä terapiassa käynytkään.

Isä kertoi, että viime vuosina tytär oli yhteyksissä lähinnä silloin kun tarvitsi rahaa.

– Pikkusummia, kahta kymppiä tai viittä kymppiä, eri syihin vedoten, joita en siis enää pahemmin noteerannut. Mutta isänä halusin kuitenkin auttaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.