Mainos

Vauvasurmista syytetyn äiti ja sisko: Lukion jälkeen jokin muuttui

Viiden lapsensa surmista syytetyn sisko kertoi poliisikuulusteluissa olleensa yhteydessä sisareensa vain viikkoa ennen kuin vauvasurmat paljastuivat. Äiti ei juurikaan tiennyt tyttärensä tekemisistä. 

Äidin ja siskon mukaan syytetyn nuoruus sujui normaalisti, yläaste ja lukio sujuivat hyvin arvosanoin. Lukion jälkeen jokin kuitenkin muuttui.

Syytetty oli kertonut haluavansa pitää välivuoden. Tuona aikana hän oli siskon kertoman mukaan viettänyt sosiaalista ja värikästä elämää epämääräisen kaveripiirinsä kanssa. Railakkaan vaiheen katkaisi raskaus, josta syntyi poika vuonna 2001. Lapsen hän synnytti kotonaan.

Sisko kertoi heidän olleen yhteydessä satunnaisesti. Välejä kaihersi sisaren taipumus valehteluun.

– Hän oli aina ystävällinen, auttavainen ja hyvä ihminen, joskin kova valehtelemaan. Ei se tietenkään ollut koko aikaa valehtelua, mutta aina se jossain vaiheessa tuli.

Myös raha-asiat olivat usein rempallaan; oli pikkuvippejä ja vuokrien maksamatta jäämisestä oli seurannut häätöjä.

Sekä äiti että sisko kertovat poliisikuulusteluissa olleensa joissakin muutoissa mukana, mutta kumpikaan ei muista nähneensä missään ylimääräistä pakastinta, jossa vauvojen ruumiita oli tutkinnan mukaan säilytetty.

Karmea totuus paljastuu

Seuraavan kerran syytetty oli kertonut läheisilleen raskaudesta syksyllä 2010. Saman vuoden lopulla hän oli avioitunut. Pian vuodenvaihteen jälkeen syytetty oli kuitenkin kertonut keskenmenosta. Nämä olivat ainoat kerrat, jolloin sisko tai äiti olivat tienneet syytetyn olleen raskaana.

Surmatut vauvat löytyivät kesäkuun alussa. Poliisin kuulustelut on tehty vain päiviä surmien paljastumisen jälkeen. Kuultuaan uutisen äiti kertoo miettineensä, että ehkä hänen tyttärensä on saanut keskenmenon kotonaan. Totuus oli kuitenkin sokki.

– En voi millään uskoa, että ruumiita on viisi ja se on tapahtunut kymmenen vuoden aikana.

Syytetyn siskon mukaan mikään ei viitannut olevan viassa vain viikkoa ennen surmien paljastumista.

– Viimeisen kerran olin siskooni yhteydessä viime viikonloppuna puhelimella. Hän kuulosti olevan ok ja kehui uutta asuntoa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.