Mainos

Väsyttääkö? Neljä vinkkiä tuoreille äideille!

Synnytyslaitokselta kotiin ja pyykkiä pesemään, unet jäävät vähiin eivätkä vuorokauden tunnit riitä. Ensimmäiset viikot vauvan kanssa voivat olla haastavia, mutta näillä vinkeillä pääset väsymyksestä!

Jos vastasyntyneestä huolehtiminen olisi olympialaji, vain parhaat selviytyisivät jatkoon. Näillä vinkeillä väsyneet äidit tuntevat kuitenkin olonsa paremmaksi!

Rentoudu

– Siirrä vastuu tiskeistä, ruoasta ja siivouksesta muille sillä välin, kun itse toivut synnytyksestä, kehottaa Cheryl Lovelady, ravinto-opin opettaja North Carolinan yliopistosta.

– Kaksi ensimmäistä viikkoa ovat tärkeitä maidon saannin varmistamiseksi, joten käytä aikasi imettämiseen ja nokosiin.

Syö hyvin

Imettävät äidit tarvitsevat 500 ylimääräistä kaloria päivittäin. Jos saat vähemmän, voimasi voivat hiipua. Vaikka et imettäisikään, on helppo syödä liian vähän.

– Naiset ovat niin kiireisiä vauvaa hoitaessa, että he eivät huomaa omaa nälkäänsä, Lovelady selittää.

Syö pieniä, terveellisiä aterioita ja syö usein välipalaksi hedelmiä, vihanneksia ja vähärasvaisia, proteiinipitoisia ruokia.

Lähde liikkeelle

Kun olet päässyt toipumisvaiheen yli (noin kuusi viikkoa synnytyksestä), ala liikkua vähitellen enemmän. Suositeltavaa on liikkua vähintään 30 minuuttia päivässä. Kokeile ripeää kävelyä tai muuta aerobista liikuntaa. Jooga tai voimaharjoittelu kaksi kertaa viikossa kiinteyttää lihaksia ja vahvistaa luustoa.

Muista nukkua

Liiallinen väsymys ei johdu vain unen puuttesta, se johtuu myös keskeytymättömän unen puutteesta. Pyydä kumppaniasi auttamaan – anna hänen hoitaa ruokinta yhden yön ajan tuttipullon avulla.

MTV3/Helmi

Lähde: parenting.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.