Varusmies pahoinpiteli tupakaveria niin rajusti, että sänky putosi niskaan – ehti olla armeijassa vain viisi päivää

Lapin käräjäoikeus on tuominnut 23-vuotiaan miehen kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä ja palvelusrikoksesta. Varusmiespalvelusta suorittanut mies oli lyönyt ja potkinut tupakaveriaan tammikuussa 2019.

Tapaus sattui Sodankylän jääkäriprikaatissa, jossa tekijä ja uhri olivat ehtineet palvella vasta viisi päivää. 23-vuotiaan miehen mukaan toinen varusmies oli kuitenkin ehtinyt kiusata häntä ja haastaa riitaa, joten hän päätti ratkaista tilanteen.

Miehet eivät tunteneet toisiaan etukäteen, mutta tekijän kertoman mukaan he olisivat kohdanneet vuosia aiemmin yökerhossa Oulussa.

Uhri oli ollut tuvassa petaamassa sänkyään, kun 23-vuotias oli yllättäen potkaissut häntä kylkeen. Tekijä oli tätä ennen vaihtanut crocs-sandaalinsa varsikenkiin.

Lyöntejä ja potkuja sängyllä

Uhri hyppäsi potkun jälkeen punkan alapedille, ja tekijä jatkoi pahoinpitelyä lyömällä nyrkillä ja kyynärpäällä sekä potkimalla uhria useita kertoja. Samassa yhteydessä sängyn yläosa oli pudonnut uhrin päälle.

Sivulliset keskeyttivät pahoinpitelyn ja uhri toimitettiin varuskuntasairaalaan. Hänellä todettiin kylkiluun murtuma, ruhjeita sekä kipua ja särkyä olkapään seudulla.

Tekijä myönsi potkaisseensa uhria yhden kerran ja että vain yksi lyönneistä oli osunut. Oikeus ei uskonut miehen väitteitä kiusaamisesta ja riidanhaastosta ennen tekoa.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi puolustusvoimat määräsi miehen pysyvästi T-luokkaan eli hän ei voi suorittaa varusmiespalvelusta oman vaarallisuutensa vuoksi.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat