Vartalotyyppi: Tiimalasi

Onneksi olkoon! Sinulla on unelmien vartalotyyppi. Naiselliset muodot ja seksikkäät kurvit ovat sinulla luonnostaan.


Esimerkkinä tiimalasivartalosta ovat Kelly Brook ja Jennifer Lopez.


– En voisi koskaan olla nollakokoa. Minulla on takapuoli, minulla on rinnat ja minulla on naiselliset muodot. Pidän vartalostani, hehkuu J-Lo.

Hyviä uutisia! Tiimalasityyppi pärjää parhaiten älykkyystesteissä, kertoo Pittsburghin ja Kalifornian yliopistoissa tehdyt tutkimukset. Selitys löytyy runsaasta omega-3-rasvahappojen määrästä, jota kertyy kurvikkaaseen vartaloon. Huonoina uutisina kerrottakoon, että tiimalasivartaloiset antavat ulkomuotonsa rapistua kaikista helpoiten, sillä he pitävät upeita muotojaan herkästi annettuina ja laiskistuvat.

Mitä syödä?


Yksinkertainen ja terveellinen ruokavalio sopii tiimalasityypille. Syö runsaasti hedelmiä ja vihanneksia ja kuten omenatyyppi, suosi ruokavalioa, jolla on alhainen glykemiaindeksi.


Ravintoterapeutti Fiona Hunter suosittelee esimerkiksi aamiaiseksi rasvattomaan jugurttiin tehtyä banaani-smoothieta, lounaaksi kasviskeittoa avocadolla ja ruisleipää ja illalliseksi vaikkapa kanaa tai kalaa pinaatin kera. Vältä ylimääräisiä välipaloja ja sokeria.

Miten treenata?

Kuva: Getty Images/Brian Ach/Stringer


Vartalonmuotosi voi olla jo täydellinen, joten treenaa ylläpitääksesi muotosi, vinkkaa julkkisten personal trainer Dan Roberts.


– Treenaa monipuolisesti tunnin verran kolme kertaa viikossa. Tee puolet treenistä korkealla sykkeellä ja toinen puoli keskity lihasharjoituksiin.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Wireimage/AOP

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat