Varoittava esimerkki! Askartelukimalle vei nuorelta naiselta silmän

Tämän naisen jakama tarina on hyvä muistutus siitä, että silmien terveyttä ei kannata koskaan pitää itsestäänselvyytenä. 

Kimalteita käyttäessä kannattaa aina varmistaa, että tuote on tarkoitettu silmille. Hohtavat kosmetiikkatuotteet on suunniteltu silmille sopivaksi, mutta askartelukimalteet eivät. Nämä materiaaliltaan kovat ja rosoiset tuotteet voivat aiheuttaa silmälle vakaviakin vaurioita. 

Erica Diaz oppi tämän neuvon kantapään kautta, kun askartelutyöstä hänen silmäänsä päätynyt kimmalle vahingoitti hänen näköään peruuttamattomalla tavalla. 

Useita operaatioita ja verenmyrkytys

Kimalle vei naisen nopeasti leikkauspöydälle. Diaz kävi läpi kaksi epäonnistunutta sarveiskalvon leikkausta, joista viimeisin päättyi vakavaan verenmyrkytykseen. Hengenvaaran vuoksi hänen koko toinen silmänsä jouduttiin lopulta poistamaan.  

– On mahdollista, että kimalle silmässä voi todellakin tappaa. Kehotan teitä käyttämään suojalaseja käsitellessänne kimalteita, Diaz kehottaa.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Silmän poistamisen lisäksi hoitoihin käytetyt vahvat kemikaalit vaurioittivat pahasti hänen hiuksiaan. Diaz on kaikesta kokemastaan huolimatta toipumassa ja yrittää nyt sopeutua uuteen silmäproteesiinsa. Sopeutumista on kuitenkin hankaloittanut se, että vakuutus ei suostunut korvaamaan silmään kohdistuvia operaatioita, sillä se katsoi niiden olevan kosmeettinen toimenpide, ei välttämättömyys. 

Diaz on jakanut tarinansa muistuttaakseen ihmisiä siitä, että näköaistia ei kannata koskaan ottaa itsestäänselvyytenä.

Naisen taistelua voi seurata Imgurista.

Lähde: Popsugar 

Lue myös:

    Uusimmat