Varo: Televisiosi saattaa pian tarkkailla sinua

Jo lähitulevaisuudessa televisio tulee olemaan enemmänkin kuin vain ohjelmien katsomiseen tarkoitettu laite. Runsailla sovellutuksilla varustettu uutuustelevisio saattaa kuitenkin myös vaarantaa tietoturvasi.

Samsungin uusi LED HDTV tarjoaa uusia ennennäkemättömiä sovellutuksia, joihin kuuluu muun muassa sisäänrakennettu ja sisäisesti kytketty HD-kamera, tuplamikrofonit, kasvoseuranta ja puheentunnistus. Nämä tehosteet saattavat tarjota sinulle ennennäkemättömät mahdollisuudet seurata televisiota, mutta uskoisitko että tämä uusi superlaite saattaa myös seurata sinua?

HD-laitteiden asiantuntijasivusto HD Gurun mukaan uuden television kautta hakkerit ja jopa Samsungilla työskentelevät henkilöt saattavat pystyä katselemaan ja kuuntelemaan sinua ja perhettäsi kotona, saaden näin tietoonsa myös yksityisasiasi. Sivuston mukaan Samsung ei ole myöskään julkaissut tietosuojakäytäntöä uuteen televisioon liittyen. Television vaarallisuudesta tietosuojalle ei ole todisteita, mutta Samsung on kieltänyt olevansa vastuuvelvollinen laitteeseen liittyvissä, mahdollisissa tietoturvan riskeeraavissa tapauksissa.

Samsung esitteli televisionsa uudet piirteet maailmalle aiemmin tässä kuussa. Uusiin sovellutuksiin kuuluu muun muassa kasvotunnistus, joka tunnistaa television muistiin rekisteröityneet televisionkatselijat, ja pystyy tämän kasvot tunnistettuaan muokkaamaan television katselukokemuksen erikseen jokaisen katsojan mieltymyksen mukaan. TV myös tunnistaa tietyt puhutut komennot ja osaa reagoida niihin. Näitä sovellutuksia varten television mikrofonien ja kameran tulee olla kuitenkin jatkuvasti päällä, ja toisin kuin muissa televisioissa, tästä laitteesta mikrofonia ja kameraa ei voi poistaa USB-lisälaitteen tavoin.

Televisiossa on myös sisäänrakennettu internetyhteys, ja television katsoja voi käyttää esimerkiksi Facebookia television katselun yhteydessä.

Tietyt HD-asiantuntijat ovatkin nostaneet uuden HDTV:n tietoturvan kyseenalaiseksi. Television epäillään vaarantavan laitetta käyttävien ihmisten yksityisyydensuojan ja tietoturvan, sillä Samsung ei ole pystynyt toistaiseksi vahvistamaan laitteen suojauskäytäntöjä sekä turvallisuutta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja