Varo – näin mokaat takuuvarmasti Facebookissa!

Sosiaalisen median käyttö vaatii myös pelisilmää ja mokaaminen on liiankin helppoa – huolimaton statuspäivitys tai juhlahumussa napattu kuva on helppo laittaa kaikkien näkyville, mutta niiden aiheuttamia ongelmia on vaikeampaa poistaa.

Ennen lähetä-painikkeen klikkaamista kannattaa kerrata mielessään, voisiko uusin kuva tai viesti loukata perheenjäsentäsi, ystävääsi, pomoasi tai saattaa sinut itsesi huonoon asemaan. Katso nämä yllättävät asiat, joiden kanssa tulee käyttää erityistä tarkkuutta sosiaalista mediaa selatessaan.

Nolojen kuvien lisääminen ystävistäsi

Lisäämällä toisista kuvia Facebookiin et tee heille palvelusta – etenkään, jos kyse on sammumisesta firman bileissä tai nolosta mokasta kavereiden kesken. On hyvä muistaa, että myös ystäviesi työnantajat saattavat nähdä kuvat, joten pyydä aina lupa ystävältäsi ennen julkaisua. Samalla vältät myös ylimääräiset riidat.

Vieraan työnantajan haukkuminen

Vaikka sinulla ei nyt olisikaan suunnitelmia siirtyä toisen firman palvelukseen, et voi koskaan olla varma, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Älä siis pilaa mainettasi muiden silmissä kirjoittelemalla ilkeyksiä verkkoon

Itsekehu haisee...

Tätä asiaa taitaa tehdä meistä jokainen. Niin houkuttelevaa kuin olisikin kertoa jokaisesta nöyrästä ja jalomielisestä teostasi, niistä postaaminen saattaa kääntää asian päälaelleen – ja ihmiset luulevat, että olet huomionhakuinen.

Toisten juttujen kertominen

Juoruilu voi olla mielestäsi hauskaa, mutta älä harrasta sitä statuspäivityksissäsi. Uutisen kohde kyllä julkaisee tiedon itse niin halutessaan.

Toisten lapsista kirjoittelu

Toiset vanhemmat voivat suuttua toden teolla, mikäli heidän jälkikasvustaan laitetaan kuvia tai tarinoita internetiin. On hyvä tapa pyytää lupa julkaisuun lapsen vanhemmilta.

Julkinen riitely

Tekikö aviomies typerän tempun ja nyt haluat kuuluttaa siitä koko maailmalle? Suutuspäissään kirjoitetut kommentit voivat olla muiden mielestä lähinnä noloja, joten vältä sitä viimeiseen asti.

Erosta ilmoittaminen

Julkisen riitelyn tavoin myös pikaistuksissaan tehty eroilmoitus Facebookissa on noloa – etenkin, jos sitä sattuu jatkuvasti. Tee itsellesi palvelus ja jätä parisuhdetilanteesi julkaisematta, mikäli se muuttuu jatkuvasti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja