Mainos

Väriä ja rohkeutta sisustamiseen

Nuorekkaan sisustajan koti on persoonallinen, värikylläinen ja oman maun mukaan sisustettu. Pienillä ja persoonallisilla yksityiskohdilla kodista muodostuu juuri asukkaansa näköinen – kodikas, eheä kokonaisuus.

Nuorekkaaseen sisustukseen tarvitaan yhtä lailla värisilmää ja sommittelukykyä kuin minkä tahansa kodin sisustamisessa. Nuorekas koti saa olla pirteän värikäs ja iloinen kokonaisuus, tai hyvinkin pelkistetty ja klassisen selkeä. Kodin tulee ennen kaikkea olla asukkaansa näköinen paikka, jossa viihdytään ja vietetään aikaa.

Anna mielikuvitukselle siivet

Nuorekas sisustaja tietää yleensä tarkkaan, mitä kotiinsa haluaa. Valinnat saattavat olla toisinaan hyvinkin rohkeita ja ennalta arvaamattomia, mutta lopputuloksista tulee persoonallisia ja näyttäviä sisustuksia. Nuorekkaassa kodissa tavanomaisille tutuille huonekaluille ja käyttöesineille saatetaan luoda aivan uusia merkityksiä. Muun muassa kirpputoreilta ostetuista kuluneista tuoleista saa oivat yöpöydät ripustamalla ne seinälle sängyn vierustoille.

Niin vanhoja kun uudempiakin huonekaluja voi tuunata haluamansa kaltaisiksi. Väriä vaihtamalla tai hiomalla maalipintaa pois saa keittiönpöydän tuoleistakin vallan veikeät sisustuselementit. Myös uusiin huonekaluihin nuorekkaassa kodissa panostetaan huomattavasti. Nuorekashenkisessä kodissa halutaan usein yhdistellä design-huonekaluja ja perinteisempiä huonekaluja.

Hauskoja yksityiskohtia

Pienillä sisustusesineillä on myös tärkeä rooli. Pirteillä kukkapurkeilla, kirkkailla matoilla, kauniilla kodintekstiileillä ja erikokoisilla ja näköisillä valokuvankehyksillä luodaan kotiin mielenkiintoista ja samalla kodikasta tunnelmaa. Nuorekkaassa kodissa asukkaan mieltymykset ja ajatusmaailma saavat käydä selkeästi ilmi.

Trendikkäillä, uusilla kodinvalaisimilla luodaan tehokasta valoa kodin arkisiin askareisiin ja samalla voidaan tehostaa tiettyjä sisustuksen yksityiskohtia. Valaisimia valitessa ei kannata arkailla! Valojen design ja muut muotoseikat saavat näkyä selkeästi.

Erilaiset säilytysmahdollisuudet saavat olla veikeitä innovatiivisia keksintöjä. Muun muassa Marimekon kirstu tai erikokoiset säilytysrahit sopivat mainiosti nuorekkaan kodin sisustukseen. Tavaroilla voi olla samaan aikaan monta käyttötarkoitusta, muun muassa rahi toimii tuolina ja säilytyslaatikkonakin.

Rohkeaa muotojen ja värien yhdistelyä

Nuorekkaassa kodissa saa näkyä retrohenkinen tyyli. Kirkkaanväriset tekstiilit tai tehomaalatut yksittäiset seinät korostavat kodin ilmettä ja luovat erilaisia jännittäviä tunnetiloja. Voidaankin sanoa, että nuorekkaan kodin sisustamisessa saa käyttää hieman luovaa hulluutta ja rutkasti improvisointikykyä.

Voimakkaiden värien yhdisteleminen vaatii sisustajaltaan hyvää värisilmää. Ei riitä, että ripustaa kirkkaanvihreät verhot makuuhuoneen ikkunoihin, vaan verhojen tulee istua huoneen muihin väreihin. Muista kuitenkin kohtuus rohkeidenkin ideoidenkin suhteen. Sisustaa saa seikkailumielellä, mutta puhdasta maalaisjärkeä käyttäen. Koti kuin koti voidaan sisustaa nuorekkaasti, kun löytää sopivat huonekalut ja antaa ideoinnille runsaasti tilaa.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus
Kuvat: Indiska, Ikea, Marimekko ja Formwerk

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.