Varapresidenttiehdokas Pence vitsaili värittömyydestään

1:06

Väritön. Hillitty. Rauhallinen. Donald Trumpin varapresidenttiehdokas Mike Pence on monella tapaa pääehdokkaan täydellinen vastakohta.

Mike Pence vitsaili asiasta itsekin puheessaan, jossa otti virallisesti vastaan varapresidenttiehdokkuuden republikaanien puoluekokouksessa Clevelandissa. Hänellä oli teoria siitä, miksi Donald Trumpin valinta kohdistui juuri häneen:

– Hänet (Trump) tunnetaan suuresta persoonallisuudesta, värikkäästä tyylistä ja poikkeuksellisesta karismasta. Hän varmaan etsi tasapainoa.

Indianan kuvernööri Pence on yhdysvaltalaisille verrattain tuntematon. Tämänkin hän toi avoimesti esiin puheessaan.

–Niille teistä, jotka eivät minua tunne – eli suurimmalle osalle teistä, hän aloitti lapsuudestaan ja perheestään kertovan osuuden puheestaan ja sai yleisön nauramaan hyväntahtoisesti. 

Trump kävi taas lavalla

Pence puhui lämpimästi vanhemmistaan, vaimostaan ja lapsistaan. Hän korosti, että vaikka varapresidenttiehdokkuus merkitsee hänelle paljon, hänen elämänsä upein päivä on silti yhä hänen hääpäivänsä ja uransa tärkein työtehtävä isyys.

Politiikasta Pence puhui juuri niin rauhallisesti ja asiallisesti kuin vain voi odottaa varapresidenttiehdokkaalta, jonka Trumpin kampanja toivoo tasapainottavan värikästä pääehdokasta. Trumpia hän kehui välittömän ja aidon oloisesti.

Kerran Pence sai kuitenkin yleisön ärsyyntymään. Valitsijamiehet buuasivat kuuluvasti, kun varapresidenttiehdokas matki Donald Trumpin ja Bernie Sandersin newyorkilaisaksenttia.

Paljon useammin hän sai kuitenkin yleisöltä raikuvat aplodit. Näin kävi esimerkiksi hänen julistaessaan, että Yhdysvallat seisoo Israelin tukena.

Puheen päätteeksi Trump itse tuli lavalle kättelemään varapresidenttiehdokastaan.

Trumpin poistuttua lavalle nousivat Pencen äiti, vaimo ja kolme aikuista lasta. Värikkäästä parisuhdehistoriastaan tunnettu Trump klaaneineen oli saanut joukkuettaan tasapainottamaan harmonisen ydinperheen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja